Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
NIZ MANIFESTACIJA U VINKOVCIMA TIJEKOM LIPNJA

Povratak normalnom životu

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
petak 18. lipnja udruga Vinkovački karneval organizira još jedno izdanje Cvjetnog korza

I ove godine, unatoč i dalje prisutnim problemima s virusom COVID-19, Vinkovci će tijekom lipnja biti mjesto brojnih manifestacija, pri čemu je svaka od njih ujedno i prikaz posebnosti grada.

KARATE KLUB VINKOVCI Dva odličja s prvenstva Hrvatske

Tako je prvi vikend u lipnju rezerviran za festival “Beeram domaće”, koji se održava 4. i 5. lipnja. Na tome festivalu posjetitelji će imati priliku uživati u craft pivima vinkovačkih, ali i ostalih proizvođača s područja Hrvatske. U petak 18. lipnja udruga Vinkovački karneval organizira još jedno izdanje Cvjetnog korza u okviru kojega će na mimohodu sudjelovati, kao i prethodnih godina, više dječjih skupina iz Vinkovaca. Djeca će zajedno sa svojim učiteljicama i odgojiteljicama na vinkovačkom Korzu roditeljima i građanima prezentirati kostime koje su izradili.

Osim veselog raspoloženja, dječji trag moći će se vidjeti i na likovnim radovima u vinkovačkom parku. U organizaciji Turističke zajednice grada Vinkovaca u subotu 12. lipnja održat će se rekreativna biciklijada, koja će imati start na Trgu Vinkovačkih jeseni. Krajem lipnja, točnije 25. i 26., organizira se peti po redu Hang Loose Rockabilly festival, kojem je cilj promocija kulture i glazbe 50-ih godina prošlog stoljeća. Festival, osim nastupa pripadajućih bendova iz Hrvatske, ali i Europe, obuhvaća i filmske večeri koje će prikazati život i kulturu koja je obilježila jedno razdoblje. Vinkovci na ovaj način postaju jedinstvena destinacija na ovom području, festival će se održati u Rockabilly baru – Hang Loose.