Izbornik
Naslovnica Gradovi
Osigurano ukupno 1,9 milijuna kuna

Pravo na stipendiju ostvarilo 198 redovnih studenata

stipendije
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Vukovar jedinstven grad u Hrvatskoj s obzirom na to da stipendije ostvaruju svi redovni studenti s područja grada i to od prve pa do završne godine studija, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček. Uz to, djeci u osnovnim školama osigurani su udžbenici i bilježnice, a Grad sufinancira i troškova stanovanja obiteljima s troje ili više djece do navršene 16. godine života

Grad Vukovar i ove godine stipendira sve redovite studente s područja grada koji udovoljavaju propisanim kriterijima za dodjelu stipendija. Sukladno provedenom natječaju 198 studenta s područja Grada Vukovara ostvarilo je pravo na stipendije tijekom akademske 2017/2018 godine.

- Vukovar jedinstven grad u Hrvatskoj s obzirom na to da stipendije ostvaruju svi redovni studenti s područja grada i to od prve pa do završne godine studija. Prije svega želimo pomoći studentima u školovanju, ali također nam je i cilj da stvaramo preduvjete da po završetku školovanja svojim znanjem današnji studenti pridonesu razvoju lokalne zajednice u kojoj živimo. Osim stipendiranja studenata Grad Vukovar je stavio naglasak i na pomoć djeci u osnovnim školama kojima su osigurani besplatni udžbenici, bilježnice i preobuka, a najnovija atraktivna mjera koju Grad Vukovar provodi je sufinanciranje troškova stanovanja obiteljima s troje ili više djece do navršene 16. godine života - rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je sa studentima potpisao ugovore o stipendiranju.

Za potrebe stipendiranja u gradskom proračunu osigurano je 1,4 milijuna kuna kojima treba dodati i 500 tisuća kuna osiguranih od raznih sponzora.

Od dodijeljenih stipendija 5 ih je za studente prve godine studija deficitarnih zanimanja i 25 za studente druge i viših godina studija deficitarnih zanimanja. Iznos stipendija za deficitarna zanimanja je 1.000 kuna mjesečno. Potpisani su ugovori i za dodjelu 122 stipendija za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja u iznosu od 500 kuna mjesečno, 2 stipendije za studente prve, druge i viših godina studija ostalih zanimanja iz posebno prikupljenih sredstava, odnosno donacija u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, 1 stipendija za studente drugih zanimanja iz posebno prikupljenih sredstava u iznosu od 500 kuna te 43 stipendije iz posebno prikupljenih sredstava u iznosu od 800 kuna mjesečno. Sve stipendije dodijeljene su za deset mjeseci u akademskoj godini.