Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Dan sigurnijeg interneta

Predstavljena aplikacija 'Safety net – bitka za sigurnost'

Foto: Grad Split
Vrlo je važno da djeca imaju povjerenje i podršku roditelja ali i svojih učitelja i cjelokupnog sustava, da internet koriste u prave svrhe, a da svi koji misle da trebaju zaštitu znaju da je mogu i trebaju dobiti i da smo tu za njih, kazala je zamjenica gradonačelnika Hrgović Tomaš

U povodu međunarodnog Dana sigurnijeg interneta u Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinske županije održana je konferencija za medije kako bi se još jednom skrenula pažnja javnosti na važnost sigurnijeg korištenja interneta, naročito među djecom i mladima. Ovom prigodom predstavljena je i inovativna aplikacija 'Safety net – bitka za sigurnost' koju je izradilo Društvo mladih programera grada Splita, a koja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola kao alat za edukaciju i prevenciju od potencijalnih opasnosti koje vrebaju na internetu.

Split Obnova reljefa Gospe s Djetetom

Aplikacija je dio aktivnosti koje provodi Policijska uprava u okviru projekta "Sigurnost djece na internetu i društvenim mrežama", a u suradnji s Gradom Splitom, Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, studentima DUMP-a te uz aktivnu potporu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području grada Splita.

– Želimo poslati poruku da opasnosti na internetu itekako postoje i da se od njih možemo obraniti jedino edukacijom, kako djece tako i roditelja. Također želimo osnažiti sve koji se s takvim ugrozama susretnu da takve sumnje ili djela prijave. Cilj nam je prevencija, osvještavanje i smanjenje tamne brojke koja je sigurno veća od službene statistike - kazao je Paško Ugrina voditelj Odjela prevencije PU.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović Tomaš još jednom je povukla bezrezervnu podršku Grada Splita projektima zaštite i prevencije najmlađih.

Mjuzikl Na najvećem jedrenjaku na svijetu predstavili "Bambinu"

- Koliko su nam jasne goleme koristi interneta u odgojno-obrazovnom procesu toliko moramo biti svjesni zamki i opasnosti koje se ondje kriju. Vrlo je važno da djeca imaju povjerenje i podršku roditelja ali i svojih učitelja i cjelokupnog sustava, da internet koriste u prave svrhe, a da svi koji misle da trebaju zaštitu znaju da je mogu i trebaju dobiti i da smo tu za njih - kazala je zamjenica Hrgović Tomaš koja je ovom prigodom uručila tablete dvojici najuspješnijih učenika na kvizu znanja aplikacije 'Safety net'.