Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Poslije niza hrvatskih i svjetskih gradova tvrtka GDi otvorila ured i u Vinkovcima

Prilika za IT stručnjake da rade i ostanu u svome gradu

Foto: Vinkovci
– Svugdje nedostaje ljudi, tehničara, siguran sam da su i Vinkovci imali s time izazova, a jedini odgovor na to je digitalizacija, povećanje učinkovitosti i bolje planiranje. Nema alternative digitalnom i pametnom upravljanju da biste imali dobru izvedbu, da bi vaši klijenti bili zadovoljni – kaže Boran Lončarić, vlasnik tvrtke GDi

Informatička tvrtka GDi, koja važi za jednu od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj, otvorila je svoj ured i u Vinkovcima. Osnivač i vlasnik 
tvrtke Boran Lončarić rekao je kako su u GDi-u, u posljednje dvije godine pandemije, zaposlili više od 100 ljudi kao i da je pandemijska kriza ubrzala nužnost upravljanja infrastrukturom i potrebu za maksimalnom učinkovitošću.

– Svugdje nedostaje ljudi, tehničara, siguran sam da su i Vinkovci imali s time izazova, a jedini odgovor na to je digitalizacija, povećanje učinkovitosti i bolje planiranje. Nema alternative digitalnom i pametnom upravljanju da biste imali dobru izvedbu, da bi vaši klijenti bili zadovoljni. Infrastruktura mora raditi non-stop i to je osnovica po kojoj danas živimo jer je naše društvo naučeno da sve dobije brzo i odmah, a na nama je da osiguramo uvijete za tako nešto – rekao je Lončarić.

Pojasnio je kako tvrtka GDi ima više od 30 godina iskustva, zapošljavaju više od 300 radnika i posluju na 16 lokacija. Posluju s oko 1000 inozemnih klijenata tako da su s godinama postali  poznata i priznata visokotehnološka tvrtka.

Izvršni direktor poslovanja i voditelj ureda GDi-a u Vinkovcima Dominik Periškić istaknuo je da u Vinkovcima žele potaknuti 
otvaranje novih radnih mjesta i raditi na razvoju ICT proizvoda te tako omogućiti mladima da ostanu u svome gradu.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić kazao je kako trenutačno u gradu posluje 20-ak IT tvrtki, ali i da se s dolaskom ovako snažne tvrtke dobiva i dodatno iskustvo.

– U današnje doba modernih tehnologija, kada iz udobnosti svoga doma i iz svoga grada možete raditi za razne svjetske kompanije, ovakva jedna tvrtka koja će djelovati i kao razvojni centar za mlade stručnjake velika je prilika za naše građane. S našim IT tvrtkama i stručnjacima imamo dobru suradnju, imamo brojne ideje kako unaprijediti naš grad i vjerujem kako će nam oni u tome pomoći – rekao je Bosančić.