Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Brojni uspjesi

Proglašeni najbolji zaprešićki sportaši

Zaprešić dodjela nagrada sportašima
Foto: Grad Zaprešić
Sportašicom godine proglašena je Tihana Živković iz Taekwondo kluba Zaprešić, a najbolji sportaš je Branislav Bogdanović, koji je kao hrvatski reprezentativac i član Kuglačkog kluba Zaprešić osvojio brojne europske i svjetske medalje

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića proglasila je najbolje sportaše u 2016. godini, a priznanja su uručena na svečanosti održanoj u zaprešićkoj srednjoj školi. Najbolje ekipne uspjehe ostvarili su Kuglački klub Zaprešić i Ženski kuglački klub Zaprešić. Sportašicom godine proglašena je Tihana Živković iz Taekwondo kluba Zaprešić.

"Prvi put sam dobila nagradu za najbolju sportašicu grada Zaprešića i mislim da je to dokaz da je moje prvo mjesto na Europskim sveučilišnim igrama ipak nešto vrijedilo", rekla je Tihana Živković.

Najbolji sportaš 2016. godine je Branislav Bogdanović, koji je kao hrvatski reprezentativac i član Kuglačkog kluba Zaprešić osvojio brojne europske i svjetske medalje.

"Nakon svoje tridesetpetogodišnje karijere bio sam najbolji sportaš nekoliko gradova i mogu reći da sam izuzetno ponosan na svoje novo postignuće", izjavio je Bogdanović. Titula najboljeg trenera pripala je Samiru Toplaku (NK Inter), a najboljeg sportskog djelatnika Viktoru Romančuku (TKD klub Zaprešić).

Uskoro nova kuglana, sportska dvorana...

"Smatram da smo se, u godini koja je iza nas, a i u ovoj tekućoj, kvalitetno odredili prema sportu. Uredili smo nogometne terene NK Inter Zaprešić, zajedno s javnom rasvjetom. Isto tako, gradimo novu kuglanu za KK Zaprešić koja će u 2017. godini biti gotova. U sklopu rekonstrukcije OŠ Kupljenovo, gradi se jednodijelna sportska dvorana za osnovnoškolce, a pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za veliku trodijelnu sportsku dvoranu OŠ Antuna Augustinčića. Taj projekt vrijedan je preko 20 milijuna kuna, a kad to sve stavimo u aktualni trenutak, mogu reći da je to dobra podloga da našim sportašima omogućimo kvalitetne rezultate", rekao je gradonačelnik Željko Turk, izvijestili su iz gradske uprave.

Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića Vladimir Pavetić, osim što je zadovoljan ulaganjem Grada u sport te međusobnom suradnjom Grada i Zajednice, ponosan je na naše sportaše i njihove uspjehe. "Ukupno gledajući, iznimno sam zadovoljan. Naglašavam da imamo i nekoliko reprezentativaca u taekwondou, nogometu, kuglanju i golfu. To su rezultati kojima se ponosimo, a vjerujem da će rezultati u ovoj godini biti još i bolji", izjavio je Pavetić.