Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Nova sezona Pučkog otvorenog učilišta Novska – upisi u tijeku

Programi za komercijaliste, kuhare, a hit je i Pop-rock škola u Novskoj

Foto: GRAD NOVSKA
Dječje igraonice na engleskom jeziku namijenjene su djeci od 5 do 7 godina. Upisi još traju

Pučko otvoreno učilište Novska obiluje lijepim vijestima za sve naše sugrađane, i one izvan Novske, koji su spremni na cjeloživotno učenje i stjecanje novih vještina, kroz učenje i novih diploma, koje su u današnje vrijeme itekako bitne za napredovanje u bilo kojem poslovnom okruženju.

Do 30. rujna u tijeku su upisi za školsku godinu 2021./2022. Svi koji imaju završen 3. stupanj bilo koje srednje škole, u POU Novska i ove godine još uvijek imaju priliku steći 4. stupanj upisom u 4. razred srednje škole za komercijaliste. Ovo osposobljavanje traje 24 mjeseca.

Do 30. rujna

Što se srednjoškolskih programa (prekvalifikacija) tiče, tu su još i obrazovni programi za kuhara, konobara, te prodavača koji traju 
sedam mjeseci. Upisi su svaki radni dan, do 30. rujna 2021. godine, odnosno do popunjenja obrazovnih skupina, od 8 do 15 sati u Pučkom otvorenom učilištu Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 3.

PUO Novska nudi i brojne programe osposobljavanja (njegovatelj, parketar, monter suhe gradnje, slastičar, itd.), programe usavršavanja, te programe učenja stranih jezika – ističu u Pučkom otvorenom učilištu.

– Isto tako, u POU Novska pružena je i mogućnost neformalnog obrazovanja, kao što je primjerice škola pop-rocka, što je ovogodišnji novitet u učilištu. Na jednostavan i zabavan način možete učiti svirati gitaru, bas-gitaru ili bubnjeve. Ovaj program traje 40 sati tijekom pet mjeseci i tako vas postupno uvodi u svijet glazbe. Grupe polaznika formirat će se ovisno o starosti i predznanju – kaže ravnatelj POU Novska Miroslav Perošević.

U novouređenom studiju 

Škola pop-rocka pruža početnu edukaciju s mogućnošću naprednije, ovisno o daljnjem interesu polaznika. Nastava će se izvoditi 
u novouređenom i opremljenom studiju Inkubatora društvenih inovacija, a predavač je Fabian Adžam. Inače, nedavno je prva 
grupa polaznika uspješno svladala početne i nešto naprednije korake sviranja na gitari, basu i bubnjevima.

Iz POU Novska najavljuju i dječje igraonice na engleskom jeziku na koje se također još stigne prijaviti. Igraonica je namijenjena djeci od pet do sedam godina. Održavat će se dva puta tjedno u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta. Stručna voditeljica igraonice je Sandra Barešić. Ova igraonica će djeci kroz igru i različite zabavne aktivnosti primjerene njihovu uzrastu pomoći u usvajanju osnovnog vokabulara, pravilnog izgovora te osnova rečeničnih struktura engleskog jezika.