Izbornik
Naslovnica Gradovi Duga Resa
U Dugoj Resi zadovoljni što napokon počinje aglomeracijski projekt

Projekt vrijedan 413 milijuna kuna zaštitit će rijeke od novih zagađenja

1/2
Foto: Duga Resa
Otvoren je put održivom i učinkovitom upravljanju pitkom vodom i otpadnim vodama u gradovima čiji je identitet prožet vodom

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar krajem tjedna je potpisao ugovor kojim može započeti veliki projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa.

PREDSTAVNICI GRADA DARUVARA NA RADNOM SASTANKU U MINISTARSTVU Provode se EU projekti vrijedni 30 milijuna kuna

Trajat će tri godine

Projekt službenog naziva “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa” gradnjom kanalizacijske i obnovom vodoopskrbne mreže u iduće tri godine unaprijedit će kvalitetu usluge i zaštitu okoliša, što će doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika Karlovca, Duge Rese i Barilovića. Radi se o velikom komunalnom projektu sufinanciranom sredstvima EU kojim je osnažen put održivom i učinkovitom upravljanju pitkom vodom i otpadnim vodama u gradovima čiji je identitet prožet vodom i gdje se, gradnjom čitavog sustava, štite i rijeke od dodatnih zagađenja.

Ukupna vrijednost projekta je oko 413 milijuna kuna, od čega je veći dio povučen iz EU fondova, te obuhvaća gradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje, rekonstrukciju i dogradnju sustava vodoopskrbe, gradnju postrojenja za solarno sušenje mulja, te nabavu vozila za održavanje sustava odvodnje.

Foto: Duga Resa

Bolja kvaliteta života

Uz projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Grada Karlovca, Duge Rese i Općine Barilović uz paralelna ulaganja obavljat će se radovi i na drugoj komunalnoj infrastrukturi. Radovi započinju uskoro, a završetak se predviđa za kraj 2023. godine.

Do tada, izvođači i lokalna samouprava apeliraju na mještane naselja u kojima će se provoditi projekt da budu strpljivi jer će korist koju će dobiti i koja će im znatno popraviti kvalitetu života biti višestruka.