Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Burić primio delegaciju

'Pronalazimo prostor za obnovu poslovnih veza'

Foto: Grad Šibenik
Gradonačelnik Burić primio delegaciju Veleposlanstva Republike Irak

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio je Nazdar Sherzad, privremenu otpravnicu poslova Republike Irak u Republici Hrvatskoj, i Khalida Al-Ogaidija, drugog tajnika u Veleposlanstvu Republike Irak u našoj zemlji. Domaćin je gostima koji su u Šibeniku prvi put predstavio grad i okolicu, njegovu povijesnu i kulturnu baštinu, prirodne, gospodarske i poduzetničke potencijale te ključne projekte.

– Transformacija i uzlet Šibenika u grad europskih standarda činjenice su kojima se možemo ponositi. Zahvaljujem vam na zanimanju za naš grad i posjetu, jer je to prilika za unapređivanje međusobnih veza, jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu informacija i stvaranje podloge za suradnju – kazao je gradonačelnik Burić. Privremena otpravnica poslova Republike Irak u RH pohvalila je razvojne planove i brojne investicije koje pridonose općem napretku grada.

ŠIBENIK Čestitke vaterpolistima i izborniku Tucku

– Posebno smo oduševljeni činjenicom što mnogo ulažete u mlade generacije, što je vaš grad prijatelj djece te što u vašim planovima i idejama pronalazimo prostor za jačanje suradnje i obnovu poslovnih veza između naših dviju država – istaknula je Nazdar Sherzad i pozvala gradonačelnika da posjeti Irak. Delegacija Veleposlanstva Republike Irak za boravka u Šibeniku posjetila je tri gradske kopnene tvrđave.