Izbornik
Naslovnica Gradovi
Čehok očekuje premoćnu pobjedu:

'Pružam ruku svima, i onima koji su me do jučer pljuvali'

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Ivan Čehok smatra da se Gradsko vijeće mora brzo konstituira, pri čemu je spreman surađivati i udruživati se s onima koji su osvojili vijećničke mandate

Nezavisni kandidat za varaždinskog gradonačelnika i bivši gradonačelnik Ivan Čehok poručio je danas kako u drugom izbornom krugu očekuje premoćnu pobjedu protiv Alena Kišića, SDP-ovog kandidata koji na izbore izlazi uz podršku HNS-a, HSU-a, HSS-a i Hrvatskih laburista, istaknuvši kako je odmah po preuzimanju dužnosti spreman surađivati sa svima koji imaju svoje predstavnike u Gradskom vijeću.

"Pružam ruku svima, i onima koji su me do jučer pljuvali i vodili negativne kampanje. Pripisat ću to neiskustvu pojedinih kandidata te groznici izborne kampanje", rekao je Čehok na završnoj konferenciji za novinare uoči nedjeljnih izbora.

Čehok očekuje potporu većine birača koji su u prvom krugu za čelno mjesto u gradu glasali za Nataliju Martinčević iz Reformista, onih koji su dali glas čelniku varaždinskog HDZ-a Damiru Habijanu te nezavisnom Vladi Sevšeku. Siguran je, kaže, u njihovu potporu i očekuje "premoćnu pobjedu", kao i da se Varaždin potvrdi s velikom izlaznošću.

Nužnim smatra da se Gradsko vijeće brzo konstituira, pri čemu je spreman surađivati i udruživati se s onima koji su osvojili vijećničke mandate. Potvrdio je da je već razgovarao s Habijanom, a razgovore je najavio i s drugim listama "jer za to nema nikakve zapreke". Ponovio je kako grad Varaždin nema vremena za odugovlačenje, te da se već od ponedjeljka treba krenuti dogovarati i konstituirati Gradsko vijeće.

Najavio četiri velika projekta

Do kraja lipnja najavio je prijavu četiri velika projekta prema EU i državnim fondovima. "Osim projekata, treba na ulice i trgove grada pustiti operativu da se počne graditi jer je sezona gradnje, a proteklih godina se nije dovoljno radilo. Trebamo se dogovoriti oko kapitalnih projekata, kao i privremenom proračunu te onom razvojnom koji će se prihvatiti krajem godine", kazao je Čehok.

Na novinarsko pitanje o kojim je projektima riječ, izdvojio je financiranje infrastrukture u gospodarskoj zoni Brezje, zatim Tehnološki park I, odnosno dogradnju postojećeg objekta te prijavu projekta Tehnološki park II. Jedan je projekt namijenjen umirovljenicima te četvrti vezan uz poduzetništvo. Najavio je i smanjenje gradske administracije te mogućnost spajanja pojedinih gradskih ustanova i tvrtki.

Novinare je zanimalo i koga bi radije za varaždinskog župana, onog dosadašnjeg Predraga Štromara ili Radimira Čačića, Čehok je odgovorio kako je stava da županije treba ukinuti te ovlasti prenijeti na velike gradove. "Da sam u mogućnosti, kao premijer bih to trenutno napravio, ali sada je prekasno", kazao je.