Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Grad Sisak

Prvi će u Hrvatskoj isplaćivati mjesečnu naknadu roditeljima-njegovateljima

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Grad Sisak će na ovakav način pokušati pomoći svima onima koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i tako pokazati osjetljivost prema osobama kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska – rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

Od iduće će godine Grad Sisak, kao prvi grad u Hrvatskoj, roditeljima-njegovateljima koji skrbe o djeci s najtežim vrstama invaliditeta i višestrukih oštećenja zdravlja isplaćivati mjesečnu naknadu u iznosu od 600 kuna. 

ERASMUS+ Sisački učenici idu na praksu i Italiju i Španjolsku

- Roditelji-njegovatelji primaju od države naknadu od svega 2500 kuna, a s obzirom na visoke troškove kada u obitelji imate osobu s invaliditetom, Grad Sisak će na ovakav način pokušati pomoći svima onima koji skrbe o djeci s teškoćama u razvoju i tako pokazati osjetljivost prema osobama kojih prema podacima Centra za socijalnu skrb Sisak ima 77 na području grada Siska – rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, nakon što je usvojen njen amandman prilikom donošenja proračuna za 2020. godinu.

Gradonačelnica je rekla da je taj njen amandman u biti prijedlog građana koji su se mogli oprobati u kreiranju gradskog proračuna preko aplikacije „Moj gradski proračun“. Sudjelovalo je 6799 posjetitelja koji su predložili 654 stavke proračuna. 

Inače usvojeni proračun Siska u 2020. „težak“ je 327,3 milijuna kuna, a kada se od njega oduzme 42 milijuna kuna za plaće djelatnika osnovnih škola, koje su od ove godine u sastavu gradskih proračuna, vidljivo je da je proračun za sljedeću godinu gotovo na istoj razini kao i ovogodišnji.