Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Predstavljen program Bjelovarskih odjeka kazališta

Punoljetni BOK u Domu kulture

Predstave će se održavati uz poštovanje svih epidemioloških mjera

Nakon prošlotjednog uvoda u 18. Bjelovarske odjeke kazališta, poznatije kao BOK, ovaj kazališni festival danas je i službeno počeo. Punoljetni festival održava se do četvrtka 16. rujna i to u novoobnovljenom Domu kulture.

Nakon otkazivanja proljetnog termina, organizatori su festival odlučili prebaciti na kraj ljeta i održati ga u skladu s epidemiološkim mjerama. O programu je detaljnije govorio glumac Ivan Ožegović koji prati svaki BOK otkako je bio srednjoškolac.

Dramsko-scenski program

– BOK fest počinje predstavom “Njemački za početnike” s domaćim glumcem Ognjenom Milovanovićem. Na programu je i sarajevska verzija predstave “O medvjedima i ljudima” pokojnog redatelja Saše Anočića, što je ujedno i njegova posljednja predstava. “Roko i Cicibela” bit će na gradskom bazenu, prema želji Gorana Navojca, idejnog začetnika festivala. Mislim da nas
očekuje jedan pravi scenski spektakl. Predstava “Štajga” Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca dobila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolju predstavu u 2020. Imamo i “Nevjerojatan” događaj Teatra Exit s našom Bjelovarčankom Ernom Rudnički, slijede “Đuka Begović” Gradskog kazališta mladih iz Splita, “Kabanica” HNK Zadar i Drama Plus, zatim “Cossi fan tutte” orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića i opernog ansambla Dubrovnik Opera panonica, “Konglomeracija za Sašu Anočića” Teatra Exit i “Medvjed” u režiji Zijaha Sokolovića. Posljednjeg dana festivala, u atriju Gradskog muzeja Bjelovar održat će se “Zov divljine” Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a u večernjim satima i radionica integracije Jugoslavenskog narodnog pozorišta “Dok nas smrt ne rastavi” redateljice Mire Furlan u režiji Mikija Manojlovića. Nismo zaboravili ni na tradicionalnu BOK moto alku te Izložbu glumaca s glumcima iz Sarajeva. Očekuje nas jedan zanimljiv, sadržajan i kvalitetan dramsko-scenski program. Vjerujem da će posjetitelji uživati – poručio je Ožegović.

Veliki trud

Da ovogodišnja organizacija nije bila nimalo jednostavna, potvrdio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, zahvalivši se svima
koji su uložili veliki trud da se punoljetni BOK fest održi, usprkos pandemiji. Uz suglasnost umjetničkog vodstva festivala, posjetitelji će morati imati COVID-potvrdu ili negativan test na koronavirus. Cijena testiranja bit će niža 20 posto kako bi se građanima izašlo u susret.