Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Još bogatiji program

Puštanjem lampioni s božićnim željama počinje Koprivnička bajka

Koprivnica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Koprivnička bajka završit će dočekom Nove godine koji će i ovog puta biti organiziran u parku, a posjetitelje će u novogodišnju noć uvesti popularni pjevač Ivan Zak

Nakon uspješne prošlogodišnje božićno-novogodišnje manifestacije, drugo izdanje Koprivničke bajke u Koprivnici će se održavati od 14. do 31. prosinca. Bajka je prošle godine okupila oko tisuću sudionika i privukla više od 10.000 posjetitelja, a ovogodišnje izdanje ponudit će još sadržajniji program. Cjelokupni program ovogodišnje Koprivničke bajke predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u Kući Djeda Mraza u gradskom parku.

– Prošle godine, prve večeri na otvaranju Bajke, kad su stotine lampiona obasjale koprivničko nebo i kada se u park, vjerojatno po prvi puta u povijesti, nije moglo ući, znali smo da smo napravili pravu i lijepu stvar za sve Koprivničanke i Koprivničance, za sve naše goste. Upravo to najbolji nam je bio motiv za kreiranje još bogatijeg sadržaja ovogodišnje manifestacije – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Koprivnička bajka otvara se u četvrtak, 14. prosinca, u 17.30 sati kada na središnji gradski trg stiže Djed Marz koji će najmlađima podijeliti prikladne darove. Nakon toga, u 18 sati u zrak će biti pušteni lampioni s božićnim željama i otvoreno klizalište, dok u 19 sati na pozornici postavljenoj u Gradskom parku nastupa popularna Crvena jabuka.

U Gradskom parku bit će postavljene posebno ukrašene kućice i štandovi u kojima će se posjetiteljima nuditi unikatni suveniri i božićni ukrasi te bogata gastronomska ponuda karakteristična za podravski kraj. U Koprivkovoj kući i Kući Rudolfa svakodnevno će biti organiziran glazbeni i kulturno-umjetnički program, dok će za najmlađe Paviljon biti pretvoren u kuću Djeda Mraza. Osim lokalnih glazbenih sastava, pozornicom će proći i velika imena kao što su Vanna i Najbolji hrvatski tamburaši. U Rudolfovoj kući svakoga dana planirane su različite aktivnosti kao što su Wine fest, Craft Beer Fest, Štruklijada, Dan plodova Podravine i Prigorja, Plesnjak i proslava Štefanja. Bajka će svakodnevno nuditi i brojne sadržaje u suradnji s koprivničkim vrtićima, školama i udrugama, ali i okolnim općinama, priopćili su iz Grada Koprivnice.

Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom poštom, ove godine će posjetitelji s Koprivničke bajke moći poslati posebno dizajniranu božićnu razglednicu. Pripremljeni su i posebni suveniri i to čokolada Koprivničke bajke koja je izrađena u suradnji s tvrtkom Hedone te poseban parfem koji je kreirao Tomislav Vrbanec, glavni parfumer Hrvatske Parfemske Kuće.

Potrebno je istaknuti kako će i ove godine Bajka imati humanitarni karakter pa će tako novac prikupljen od podjele lampiona i radionica naših škola i vrtića biti doniran za rad Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“.

– Solidarnost, jednakost i mir je nešto što bi svi skupa trebali nositi i čuvati u sebi, a da bi to ostvarili treba nam veliko srce. Mi u Koprivnici imamo veliko srce – veliko srce kojim pomažemo i podupiremo one kojima život nažalost od početka nije pruži jednak prilike da se razvijaju. Upravo zato sretan sam što i ovogodišnja Koprivnička bajka ima humanitarni karakter – rekao je gradonačelnik.

I ove godine, Koprivnička bajka završit će dočekom Nove godine koji će i ovog puta biti organiziran u parku, a posjetitelje će u novogodišnju noć uvesti popularni pjevač Ivan Zak.

Partneri Gradu Koprivnici u organizaciji i provedbi ove velike manifestacije su Podravka, Carlsberg, Belupo, Komunalac, Hartmann, Pevec, Podravska banka, Ledo, Radenska i Superprint.