Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Radio klub Kutina

Radioamateri slave 70 godina neprekinutog rada

1/2
Foto: Kutina
U Radio klub prošle se godine učlanilo četvero mladih i perspektivnih radiooperatera koji su već počeli ostvarivati zapažene rezultate na natjecanjima

Radio klub Kutina najstarija je udruga građana na području Grada Kutine, a ove će godine s nekoliko događaja obilježiti 70 godina neprekinutog rada.

– Veseli nas što možemo reći kako klub ima budućnost  te da će i ubuduće nastaviti ostvarivati zapažene rezultate kao svih ovih desetljeća – rekao je Darko Petranović, predsjednik Radio kluba Kutina 9A1FAB na redovnoj godišnjoj skupštini.

Rečeno je da se u Radio klub prošle godine učlanilo četvero mladih i perspektivnih radiooperatera koji su već počeli ostvarivati zapažene rezultate na natjecanjima, a na  njima su se istaknuli i ostali članovi kluba. Petranović je u izvještaju o radu dodao da 
su u protekloj godini uspjeli nabaviti dio nove opreme, održavati prostorije kluba na Betlehemu te su od izviđača preuzeli i veći kontejner i održavanje doma.

Fokus rada kluba u ovoj godini bit će proslava 70 godina rada.

– Prva aktivnost bit će već za Dan planeta Zemlje, kada će s glavnog kutinskog trga biti pušten meteorološki balon koji će biti praćen na stranicama Radio kluba – najavio je Zdenko Bogadi, tajnik Radio kluba Kutina.

Dodao je da će oznaka Kluba ove godine privremeno biti 9A70FAB, što je odobrila i Svjetska asocijacija radio klubova pa se tako već u  120 zemalja s kojima komuniciraju kutinski radioamateri saznalo za veliku obljetnicu Radio kluba. Slavit će se i na kutinskom Petrovu te za Dan  grada.