Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
AGLOMERACIJA KUTINA

Radovi u Kutinskoj Lipi, Jamaricama i Ilovoj, na redu Zbjegovača i Janja Lipa

Foto: Grad Kutina
Građani u Ilovoj će dobiti vodu u svojim kućama do kraja ove godine

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u društvu direktora Moslavine d.o.o. Mije Šepaka i pročelnika Eduarda Gelešića obišao je radove u sklopu projekta Aglomeracija Kutina.

U Kutinskoj Lipi u tijeku je izgradnja 1853 metra kanalizacije, kojom bi se cjelokupna spomenuta ulica od Zagrebačke ulice do spoja na Vinogradsku ulicu spojila u novi i adekvatniji  sustav odvodnje. Na drugoj lokaciji, u Vinogradskoj ulici u Kutini, izgrađena su 1132 metra kanalizacije, uključujući i ugradnju 64 nova kućna priključka na sustav odvodnje, čime je uvelike poboljšan sustav.

U Ilovoj je u tijeku ugradnja kućnih priključaka. Sami radovi u spomenutom naselju ulaze u zadnju fazu realizacije projekta, 
nakon čega slijedi provođenje potrebnih ispitivanja, provođenje tehničkog pregleda te dobivanje uporabne dozvole.

Krajem 2021. godine očekuje se da će sugrađani u Ilovoj imati dugoočekivanu vodu u svojim kućama.

U Jamaricama je u izradi vodovod nakon čega se ide na ugradnju kućnih priključaka, a zatim i na sva potrebna testiranja te puštanje vodovoda u pogon. Dovršetak  izgradnje vodovoda i njegovo puštanje u pogon u naselju Jamarice očekuje se u proljeće 2022.

– Nakon dovršetka vodovoda u Ilovi kreće se s ugradnjom kućnih priključaka u naselju Zbjegovača, a nakon izgradnje vodovoda u Jamaricama slijedi izgradnja vodovoda u naselju Janja Lipa – rekao je gradonačelnik Babić.