Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Loši izborni rezultati

Raspušteno predsjedništvo i gradska organizacija HNS-a

Hrvatska narodna stranka
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
HNS je u Sisku, zbog svađe čelnika sa sisačkom SDP-ovom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, izašao samostalno na izbore i ostao ispod izbornog praga

Raspušteno je predsjedništvo i čitava sisačka organizacija Hrvatske narodne stranke, a povod su iznimno loši rezultati na proteklim lokalnim izborima. Tada je HNS u Sisku, zbog svađe čelnika sa sisačkom SDP-ovom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, izašao samostalno na izbore i ostao ispod izbornog praga.

Za povjerenika je imenovan Ivan Nekvapil, čelnik HNS-a Sisačko-moslavačke županije.

- U tijeku je provjera stvarnog stanja članstva, koja nije rađena od 2013. godine, nakon čega ćemo pripremiti unutarstranačke izbore. Nadamo se dovesti novu, mladu ekipu u stranku jer je ovo do sada bila čista borba bivšeg vodstva s aktualnom sisačkom gradonačelnicom koja je dovela do toga da ostanemo u Sisku bez vijećnika. Doći će sada novi, mladi ljudi - rekao nam je Nekvapil.

Kako doznajemo, aktualno vodstvo sisačkog HNS-a predvođeno bivšim dogradonačelnikom Vladom Andučićem, odbijalo je prihvatiti odgovornost za poraz na izborima, te nije odustajalo od ponovne kandidature Andučića. Zbog toga se išlo na raspuštanje cijele organizacije.