Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Omiljena destinacija

Rekordna turistička godina za Rijeku

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je prema podacima Fine riječki turizam u 2017. godini zaradio 510 milijuna kuna, što je rast od 25 posto u odnosu na 2016

U Rijeci je ove godine ostvaren rekordni turistički promet, jer je do 15. rujna već ostvareno 334.000 noćenja što je na razini ukupnog broja noćenja u prošloj, do sada rekordnoj turističkoj godini, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u riječkoj gradskoj upravi.

Rijeka ukrašena povodom blagdana Sv Vida u Ulici Ivana Grohovca Novi inovativni riječki kulturni centar RiHub otvara se 25. rujna

Direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa rekao je da je rastu pridonijelo znatno povećanje broja smještajnih kapaciteta, posebice u privatnom smještaju. S oko 600 ležaja u privatnom smještaju u 2014., taj je broj u ovoj godini povećan na 3500. Dodao je da oko 60 posto turista u sezoni boravi u upravo privatnom smještaju.

Rijeku najčešće posjećuju gosti iz Italije i Njemačke, zatim Španjolske i Francuske. Svaki treći turist u Rijeci mlađi je od 30 godina, a oko 70 posto turista u Rijeku dolazi u individualnim aranžmanima.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je prema podacima Fine riječki turizam u 2017. godini zaradio 510 milijuna kuna, što je rast od 25 posto u odnosu na 2016.

Obersnel je kazao da su rezultati ostvareni na osnovi osmišljene strategije i suradnje grada i Turističke zajednice. Premda se još uvijek ne može uspoređivati s izrazito turističkim središtima kao što je to primjerice otok Krk, Rijeka je sve zanimljivija destinacija i turistima i poduzetnicima u turizmu, dodao je.

Obersnel je pozvao poduzetnike koji žele unaprijediti svoje kapacitete u privatnom smještaju da se jave na aktualni natječaj Grada Rijeke za subvenciju kamata na poduzetničke kredite, koji će biti otvoren do 15. listopada.

Park za pse i groblje za kućne ljubimce Rijeka Obilazak groblja za kućne ljubimce i novog parka za pse