Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 795 pregleda
Koprivnica

Renesansni festival uz koprive, eliksire i specijalni parfem za Guinessa

Najava Renesansnog festivala u Koprivnici
1/5
Foto: Grad Koprivnica
Među izlagačima će od 24. do 27. kolovoza tako biti i brojni uzgajivači ljekovitog bilja, aromaterapeuti, proizvođači zdrave hrane i dodataka prehrani, prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda te drugi obrti

U Koprivnici je predstavljen ovogodišnji Renesansni festival kojem će glavna tema biti kopriva i eliksiri, s naglaskom na njihov utjecaj na zdravlje i ljepotu. Među izlagačima će od 24. do 27. kolovoza tako biti i brojni uzgajivači ljekovitog bilja, aromaterapeuti, proizvođači zdrave hrane i dodataka prehrani, prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda te drugi obrti.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ističe da je Renesansni festival turistički proizvod koji se može mjeriti s nekim morskim turističkim manifestacijama. Predstavljan je i parfem od koprive izrađen u suradnji s Dejanom Levačićem iz Čakovca, a sadrži i esenciju koju je prema receptu svete Hildegarde izradila Vlatka Janeš Poje.

- Ove godine na Renesansnom festivalu pokušat ćemo oboriti Guinessov rekord, a to je da 2000 posjetitelja isproba parfem od koprive - najavio je Levačić koji će parfem i patentirati.