Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
na festivalu u Austinu bit će jedini izvođač iz regije

Riječka grupa Jonathan kreće na svoju 1. turneju po SAD-u

Jonathan
Foto: Screenshot/Youtube
Ove godine grupa Jonathan izdala je svoj treći album 'The Hold', a na glazbenu je scenu stupila 2013. godine objavom pjesme 'Maggie'

Riječki glazbeni sastav Jonathan nastupit će na South by Southwest (SXSW) konferenciji i festivalu u Austinu, glavnom gradu američke savezne države Teksas, u ožujku 2019. godine, čime započinju svoju prvu turneju po SAD-u. 

Jonathan je za sada jedini potvrđeni izvođač iz regije na festivalu na kojemu se okuplja oko 250 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta. U više od 120 klubova u gradu Austinu u sklopu višednevne SXSW konferencije i festivala nastupa dvije tisuće izvođača iz više od 65 zemalja svijeta.

Premijera opere "Nikola Šubić Zrinjski" u HNK Ivan pl Zajc premijera u riječkom kazalištu Drugačije prikazan 'Nikola Šubić Zrinjski' oduševio gledatelje

Grupi Jonathan to će ujedno biti i početak njihove turneje po SAD-u, čiji će datumi i gradovi biti poznati uskoro, izvijestila je u petak agencija LAA.

Ove godine grupa Jonathan izdala je svoj treći album "The Hold", a na glazbenu je scenu stupila 2013. godine objavom pjesme "Maggie".

Nakon toga Jonathan izdaje debitantski album "Bliss", koji je 2014. godine bio među najboljim albumima na glazbenim ljestvicama u Hrvatskoj i od tada održavaju koncerte po cijeloj regiji. 

Festival se u Austinu održava od 8. do 18. ožujka 2019., a kombinira glazbu, film i interaktivne medije. Na njemu je 2014. nastupila još jedna domaća izvođačica, Dunja Ercegović, poznatija po glazbenom imenu Lovely Quinces.

Dani talijanske kulture filmovi, stare razglednice, predavanja,... Doživite Italiju na Danima talijanske kulture u Rijeci, Puli i Novigradu