Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U Vinkovcima obilježen Dan Europe

Sajam projekata EU na Orionu okupio 20 izlagača

Foto: Vinkovci
– Neizmjerno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako velik broj izlagača u našem gradu, najstarijem u Europi. Naši sugrađani imaju jedinstvenu priliku učiti o europskim projektima – rekla je Danijela Slipčević, direktorica Razvojne agencije grada Vinkovaca VIA

U sklopu obilježavanja Dana Europe u Vinkovcima je održan i Sajam projekata EU na Orionu na kojem se okupilo 20 izlagača. Posjetitelji su u razgovoru s izlagačima saznali više o samim projektima, ali i pitali sve što ih zanima o njihovu provođenju.  Također su mogli sudjelovati i u nagradnoj igri Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije i osvojiti vrijedne nagrade.

– Neizmjerno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako velik broj izlagača u našem gradu, najstarijem u Europi. Naši sugrađani imaju jedinstvenu priliku učiti o europskim projektima, na koji način oni funkcioniraju i kako doprinose gospodarskom rastu i razvoju našeg grada, ali i županije – rekla je Danijela Slipčević, direktorica Razvojne agencije grada Vinkovaca VIA, koja je u suradnji s Gradom Vinkovcima i organizirala Sajam projekata EU.

Dodala je Slipčević da izlagači imaju mogućnost približiti širem broju ljudi svoje usluge i proizvode koje su poboljšali uz pomoć fondova EU, ali se i sami povezati s potencijalnim partnerima i tako zajedničke ideje pretvoriti u djela.

– Sve su to projekti koji poboljšavaju grad Vinkovce i Vukovarsko-srijemsku županiju, a suradnja između gradske i županijske razvojne agencije od velike je važnosti u cijelom postupku. Nema područja koje nije “dotaknuo” europski novac na području Vinkovaca – od osnovne komunalne infrastrukture pa do važnog dijela usko povezanog s  ljudima, od najmlađih pa sve do najstarijih. Htio bih istaknuti kvalitetu kadrovskog potencijala naše razvojne agencije. Ponosan sam na ljude koji znaju povući europska sredstva, napisati projekte i u konačnici ih i provesti – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Na sajmu je istaknuto da je  europski novac itekako prisutan u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji te da je stoga vrlo važno educirati se kako bi se pojavio interes za određene projekte.