Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
REKONSTRUKCIJA ULICE POČINJE ZA NEKOLIKO DANA

Sanacija kolnika i cijevi u Tomaševićevoj

Foto: Grad Velika Gorica
Na zahtjev stanara ulice na kolniku će se postaviti uspornik

Među ulicama koje će dobiti novi asfalt, kao što je najavljivano, ove godine na redu je i Ulica kralja Stjepana Tomaševića.

U povodu Svjetskog dana voda v. d. gradonačelnika i direktor VG Vodoopskrbe obišli crpilište Projektom aglomeracije grada očuvat ćemo naše podzemlje s pitkom vodom

– Početkom travnja kreće dugoočekivana rekonstrukcija i asfaltiranje Tomaševićeve. Predviđenim uređenjem, ova ulica u središtu grada postat će sigurnija za sve sudionike u prometu, posebice pješake, a riješit će se i problem oborinskih voda – poručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar. Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića, odnosno rekonstrukcija, predloženo je u programu održavanja nerazvrstanih cesta. Rekonstrukcija obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika od šest metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25 do tri metara s južne strane te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane. Duž trase sa sjeverne i južne strane predviđeno je ukupno 48 parkirališnih mjesta od kojih su tri za osobe s invaliditetom.

Radovi će započeti početkom travnja, a predviđeno je da će VG vodoopskrba izvršiti zamjenu postojećeg cjevovoda. Iz programa redovnog održavanja usto će se sanirati 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću i pješačke staze. Na zahtjev stanara ulice na kolniku će se postaviti uspornik jer se mnogobrojni vozači ne pridržavanju propisanih ograničenja brzine.