Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Idejni projekt prezentiran u Trokutu

Šibenik dobiva Zonu sporta i rekreacije na prostoru vojarne Jamnjak

Foto: Šibenik
- Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se stvarati novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će naši sugrađani kvalitetno i zdravo provoditi slobodno vrijeme. Vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji, možda i u cijeloj Hrvatskoj – kaže gradonačelnik Željko Burić

Idejno rješenje Zone sporta i rekreacije Jamnjak predstavljeno je u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a riječ je o projektu gradnje modernog sportskog centra na prostoru bivše vojarne gdje će se Šibenčanima osigurati odgovarajuća  infrastruktura za rekreativno vježbanje, kao i profesionalno bavljenje sportom.

- Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji, možda i u cijeloj Hrvatskoj – istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić, dodavši da će Jamnjak riješiti i problem malih sportova koji će na jednom mjestu dobiti vrhunske uvjete za rad.

Prema idejnom rješenju, u centru na Jamnjaku predviđena je gradnja i rekonstrukcija objekata za razne sportove poput multifunkcionalne i gimnastičke dvorane, trim-staze, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje sagradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna, zgrada uprave, recepcija i info punkt.

Autorica projekta, odnosno voditeljica koordinacijskog tima koji je radio na izradi projekta Iva Čogelja Juras iz tvrtke Prius Consulting dodala je da Sportsko-rekreacijska zona Jamnjak predstavlja jedinstveni kompleks objedinjenih inferiornih sadržaja visokih ekonomskih koristi za lokalno stanovništvo.

– Ovim projektom Šibenik će dobiti opremljeni prostor za sport i rekreaciju koji će služiti aktivnim sportašima, rekreativcima, djeci i mladima, osobama starije životne dobi i svim ostalim interesnim skupinama. Sveukupna površina zone Jamnjak je 190.378 metara četvornih, a unutar obuhvata nalaze se građevine čija je ukupna površina 2393 metra četvorna – rekla je autorica projekta Iva Čogelja Juras. Idejni projekt osmišljen je po modelu da se u budućnosti može financirati u različitim fazama te iz različitih izvora, a primarno se planira aplicirati na sredstva fondova EU.