Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
POTPISAN UGOVOR O SURADNJI

Šibenska bolnica postala sastavni dio splitskog Medicinskog fakulteta

1/4
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Na temelju današnjeg ugovora, ojačat će se i studiji koji su sve traženiji, poput studija farmacije i studija dentalne medicine

Vodstvo splitskog Medicinskog fakulteta potpisalo je ugovor o suradnji s Općim bolnicama u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku koje će s Klinačkim bolničkim centrom Split činiti nastavnu bazu Medicinskog fakulteta u Splitu. 

OTVOREN POZIV, PRIJAVITE SE! Split osigurao novčane potpore za učenike i studente s invaliditetom

Takvom integracijom zdravstvenih institucija u Dalmaciji, želi se pridonijeti zaustavljanju odljeva medicinskih djelatnika.

 "Odljevom mozgova radi se ekonomska i demografska šteta, a mi ovim osnaživanjem suradnje zdravstvenih ustanova u Splitu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku dajemo motiv mladim ljudima da vide kako i u Hrvatskoj postoje potencijali za opstanka i njihov napredak i tako ih zadržimo u Hrvatskoj," rekao je Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Potpisanim ugovorom uz KBC Split i Opće bolnice u Zadru, Šibeniku i Dubrovniku postaju sastavni dio splitskog Medicinskog fakulteta.

"Ove će bolnice biti dio nastavne baze, što znači da će studenti splitskog Medicinskog fakulteta moći vidjeti i upoznati se sa sadržajem rada tih bolnica u južnom dijelu Hrvatske, koje će im osigurati smještaj tijekom studijskog boravak u njima. Istodobno, liječnici iz tih bolnica moći će napredovati znanstveno i stručno kroz angažman na Medicinskom fakultetu u Splitu jer oni postaju dio naše katedre," rekao je  Đogaš.

studenti Izbor pao na zagrebačkog liječnika Pobuna u akademskim krugovima zbog novog dekana Medicinskog fakulteta

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić istaknu je kako je riječ o okrupnjavanju, odnosno "funkcionalnoj integraciji"  zdravstvenih ustanova u Splitu, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku radi podizanja razine kvalitete življenja u Dalmaciji.

"Stvaranje mini konzorcija zdravstvenih ustanova znači dizanje sigurnosti življenja ne samo u Splitu nego u svim županijama u Dalmaciji  na višu razinu," dodao je rektor Ljutić.

Na temelju današnjeg ugovora, uz pomoć bolnica iz Splita, Zadra, Šibenika i Dubrovnika, ojačat će se i studiji koji su sve traženiji - studij farmacije i studij dentalne medicine, javlja portal ŠibenikIn.