Izbornik
Naslovnica Gradovi
'Drukčiji od drugih'

Šibenski SDP-ovci predstavili program za predstojeće lokalne izbore

SDP Šibenik
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Mia Matić naglasila je kako će se, kao dogradonačelnica, najviše posvetiti mjerama i programima za mlade, socijalnim programima te onima vezano uz obrazovanje i kulturu

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Šibenika Josip Živković te kandidati za dogradonačelnika Mia Matić i Anton Dobra, predstavili su dana program za predstojeće lokalne izbore pod nazivom "Drukčiji od drugih". Živković je istaknuo da je SDP-ov glavni projekt zadovoljstvo građana, a ne građevine i objekti koje, kako je rekao, u prvi plan stavlja gradski HDZ.

"Mogu obećati da je ovo tim ljudi koji će služiti građanima Šibenika, slušati njihove potrebe. Nećemo se baviti politikom i ideologijom, nego raditi za ovaj grad i one koji ga vole. Nećemo šminkati grad, kopati i zakopavati, nego će se rezultati našeg rada vidjeti i osjetiti. Naš je program zasnovan na konkretnim projektima za koje ćemo jamčiti i za koje smo uvjereni da će pokrenuti naš grad. Zato jer smo drukčiji od drugih", rekao je Živković.

Među najvažnijim projektima Živković je istaknuo modernizaciju javnog prijevoza, revitalizaciju prostora bivše tvornice TEF u kojoj bi gradili marinu, drugu fazu revitalizacije tvrđave Sv. Mihovil i uređenje rive od plaže Banj do Gata Vrulje, na kojem je nužno izgraditi terminal.

"Rivu nitko nije uređivao još od Mediteranskih igara. Sve usluge grada potrebno je naplaćivati putem City Card kartice, kako su to uredili u Dubrovniku. Volio bi tu karticu nazvati ‘Šibenka’, a uključivala bi javni prijevoz, ulaznice na tvrđave i u muzeje", zaključio je Živković.

Mia Matić naglasila je kako će se, kao dogradonačelnica, najviše posvetiti mjerama i programima za mlade, socijalnim programima te onima vezano uz obrazovanje i kulturu. 

"Šibenik mora dobiti svoje sveučilište s više smjerova i studentski kampus, a ne samo ostati na razini veleučilišta. Planiramo izgradnju nove škole u Vrpolju i školske dvorane na Brodarici, a što se tiče predškolskog sustava, uredit ćemo sustav sufinanciranja vrtića", rekla je Matić.

Najavila je i ponovno pokretanje festivala po uzoru na Terraneo i Super Uho, na za to prikladnim lokacijama poput vojarne Bribirski knezovi ili Minerska.

Anton Dobra okvirno je predstavio program za razvoj otoka te naglasio da će ideja vodilja pri realizaciji tih programa biti motivacija kroz poticaje od strane grada unutar koje će se po potrebi mijenjati i prostorna dokumentacija, kako bi se olakšalo realizaciju projekata na otocima. Jednako pravilo vrijedit će i za razvoj sela, rekao je.  

Napuštene vojarne, istaknuo je, treba iskoristiti za društvene djelatnosti i prenamjenu u stambene prostore koji bi se namijenili braniteljima te kulturne djelatnosti kao što su festivali i koncerti. 

"Kvalitetnim projektima oživjet ćemo staru gradsku jezgru, vodeći pritom brigu o poduzetnicima kroz smanjenje nameta te smanjenje poreza na potrošnju u zimskom periodu ugostiteljima", rekao je Dobra.