Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Nove aktivnosti

Sisačka se knjižnica preselila na internet - djelatnici na youtubeu čitaju priče za najmlađe

I dalje pokušavamo naći načina da se naše aktivnosti i dalje osjete u gradu i da budemo dostupni. Snimili smo video priče čitajući  slikovnice za najmlađe koje će svakoga dana biti dostupne na našim mrežnim stranicama i Facebooku - rekla je ravnateljica knjižnice Dubravka Šurlan

Zbog mjera sprečavanja širenja koronavirusa svi odjeli i ogranci sisačke Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ zatvorili su svoja vrata za korisnike do daljnjega, ali i uveli su neke nove aktivnosti.

Otvoreno prvo reciklažno dvorište u Sisku Projekt je financiran sredstvima Europske unije Otvoreno prvo reciklažno dvorište u Sisku

- I dalje pokušavamo naći načina da se naše aktivnosti i dalje osjete u gradu i da budemo dostupni. Snimili smo video priče čitajući  slikovnice za najmlađe koje će svakoga dana biti dostupne na našim mrežnim stranicama i Facebooku - rekla je ravnateljica knjižnice Dubravka Šurlan te dodala da na svojim stranicama planiraju objaviti i audio knjige sisačkih autora.

 

Plan je svaki dan objaviti novi video, a za sada su objavljene dvije. Priču "Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan: priča o prljavim rukama" napisala je Jelena Pervan, a čitao ju je Danijel Kljaić, knjižničar u Dječjem odjelu Knjižnice dok je priču "Vjeverice i optimizam" Jose Morana čitala Dubravka Šurlan, ravnateljica Knjižnice. Sve priče možete pogledati ovdje.