Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak 265 pregleda
projekt Drone Team

Školarci uče kako da sami naprave dron i programiraju njegov let

Školski projekt Drone Team
1/4
Foto: Danijel Prerad
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 200.000 eura od kojih će oko 30.000 eura stići Tehničkoj školi Sisak za nabavku opreme

Već drugu godinu traje školski projekt Drone Team, u kojem su, uz sisačku Tehničku školu, uključene škole 'IES La Folia' iz Španjolske, 'Zespol Szkol Nr. 10' iz Poljske, Šolski center Krško-Sevnica iz Slovenije te AIJU tehnološki centar iz Španjolske. 

Projekt za cilj ima edukaciju učenika o izradi i upravljanju danas popularnih bespilotnih letjelica, tj. dronova. 

- Za sada smo sastavili jednu letjelicu te montirali dodatnu opremu. U idućem razdoblju svaka će škola izraditi svoj personalizirani dron te će učenici morati izvesti i programirani let kroz zadane točke puta. Kroz izradu letjelica učenici savladavaju i GPS, sustav kamera te First person View - rekao je na predstavljanju projekta u Sisku Davor Malović, ravnatelj Tehničke škole Sisak.

Projekt je dio Erasmus+ programa, sufinanciran sredstvima Europske unije u iznosu od 200.000 eura od kojih će oko 30.000 eura doći Tehničkoj školi Sisak za nabavku opreme.

Inače, u ovoj školi su u završnim pripremama za 5. utrku solarnih automobila SOELA 2017. koja će se održati u Sisku 10. lipnja. Ove godine će svoje solarne automobile predstaviti 20 srednjih škola iz Hrvatske i inozemstva.