Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
'Mutnoća' u opadanju

Splićani već četvrti dan nemaju pitku vodu, i dalje potrebno prokuhavanje

Voda, Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi za područje Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Segeta i Okruga s obzirom na činjenicu da je parametar 'mutnoća' i dalje blago povećan iznad dopuštenih vrijednosti, priopćili su iz Vodovoda

Današnji rezultati analize vode za područje Grada Splita i okolice pokazuju da je parametar "mutnoća" i dalje blago povećan iznad dopuštene vrijednosti što znači da mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi, priopćeno je u utorak ujutro iz splitskog Vodovoda.

Kako se navodi u kratkom priopćenju, parametar "mutnoća" je u opadanju i normalizacija se uskoro očekuje.

- Uredni su i svi mikrobiološki rezultati kao i svi fizikalno-kemijski pokazatelji. Koncentracija rezidualnog klora je također uredna. Mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi za područje Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Segeta i Okruga s obzirom na činjenicu da je parametar 'mutnoća' i dalje blago povećan iznad dopuštenih vrijednosti - stoji u priopćenju.

Danas je već četvrti dan zaredom da Splićani i stanovnici okolnih gradova zbog mutnoće ne smiju koristiti vodovodnu vodu za piće.