Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 48 pregleda
Povezivanje zračne i trajektne luke

Split, Solin i Kaštela potpisat će Ugovor o isplativosti projekta buduće gradske željeznice

Andro Krstulović Opara, sastanak o povezivanju zračne i trajektne luke
Foto: Grad Split
Koordinacija u ovom sastavu raspravljala je o problemima prostornog uplanjivanja, načina financiranja te najboljim europskim praksama rješavanja problema prometnog povezivanja dislociranje zračne luke u odnosu na gradsko središte

Rješavanje prometne infrastrukture buduće gradske željeznice koja bi povezivala zračnu i trajektnu luku bila je tema današnjeg sastanka predstavnika gradova Splita, Solina i Kaštela, te splitske Lučke uprave organiziranom u uredu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Koordinacija u ovom sastavu raspravljala je o problemima prostornog uplanjivanja, načina financiranja te najboljim europskim praksama rješavanja problema prometnog povezivanja dislociranje zračne luke u odnosu na gradsko središte, priopćili su iz Grada.

Jedan od prvih koraka je potpisivanje Ugovora o zajedničkoj izradi studije isplativosti ovog projekta u kojoj bi participirali svi gradovi. Ovakvi sastanci, dogovoreno je, organizirat će se jednom mjesečno uz predstavnika Splitsko-dalmatinske županije i Sveučilišta u Splitu radi strateškog promišljanja projekata na prostoru ove urbane aglomeracije. Uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i njegovog zamjenika, Nina Velu na današnjoj koordinaciji su bili Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina i Vice Mihanović, ravnatelj splitske Lučke uprave.