Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
U Koprivnici počinju najveseliji dani

Srednjovjekovni sajam i Dražen Zečić atrakcije adventa

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U subotu u 17 sati otvara se veliko klizalište od 400 četvornih metara koje će biti postavljeno u Ulici Đure Estera, između Muzeja grada i školske sportske dvorane

U subotu, 3. prosinca, i službeno počinje ovogodišnja Koprivnička bajka, tradicionalni gradski advent s mnoštvom dobre zabave i gastroužitaka u središtu grada.

Moto-mrazovi

Subotnji dan kreće u 10 sati tradicionalnim dolaskom moto-mrazova na motociklima na Florijanski trg koji mališanima nose pregršt najslađih darova. U 17 sati pak otvara se veliko klizalište od 400 četvornih metara koje će biti postavljeno u Ulici Đure Estera, između Muzeja grada i školske sportske dvorane. Klizalište će biti u funkciji do 8. siječnja, a klizanje i najam klizaljki naplaćivat će se deset kuna. Radnim danom bit će otvoreno do 21 sat, a vikendom do 22 sata.

U subotu u 17.30 sati na Trgu dr. Leandera Brozovića ispred Muzeja grada otvara se jedinstvena manifestacija, Srednjovjekovni božićni  sajam. Na njemu će se predstaviti  brojni obrtnici, izlagači i ugostitelji u više od 30 objekata na ograđenom prostoru. U Turističkoj zajednici grada kažu kako posjetitelje čeka “potpuno novi i jedinstven, mističan svijet božićnog sajma s putujućim trgovcima, mušketirima i haramijama, prosjacima i lakrdijašima i mnogim drugim atrakcijama”.

Srednjovjekovni sajam održava se vikendima od 3. do 23. prosinca. Za tu prigodu podrum Muzeja grada bit će pretvoren u pravi vinski podrum u kojem će se moći kušati i kupiti najfinija vina podravskih vinara. Sajam će imati originalno Koprivničko božićno pivo s koprivom, za čije su “kuhanje” zaduženi majstori iz poznate craft pivovare Nova runda iz Zaboka.

Od ostalih događaja u sklopu Koprivničke bajke valja izdvojiti i tradicionalnu Štefanjsku večernju utrku Koprivnice koja će se održati u ponedjeljak 26. prosinca, u 18 sati.

Kulminacija Koprivničke bajke, kao i svake godine, odigrat će se na Silvestrovo, 31. prosinca. U 23 sata na pozornici u središtu grada nastupit će popularni Dražen Zečić koji će svojim hitovima posjetitelje uvesti u Novu godinu. Prije toga, u 11.30 sati organiziran je dječji doček Nove godine. U ponoć počinje tradicionalni vatromet te prigodna zdravica gradonačelnika na pozornici.
Cjelokupni program ovogodišnje Koprivničke bajke koji će trajati do 31. prosinca bit će u sinergiji sa Srednjovjekovnim božićnim sajmom. Detaljan program predstavljen je na konferenciji za novinare prošli tjedan u vinskom podrumu Muzeja grada.

– Moram naglasiti da imamo dosad najveći i najraznovrsniji program zahvaljujući i našoj Turističkoj zajednici i Srednjovjekovnom 
božićnom sajmu. Sajam je prošle godine dobio izuzetne pohvale posjetitelja i uvjeren sam da će i u idućim godinama podići čar i kvalitetu turističkog sadržaja u našem  gradu – prisnažio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Komunalac je, kao i svake godine, kao partner Koprivničke bajke zadužen za blagdansko uređenje grada.

Okićen grad

– U Koprivnici će zasjati 50.000 lampica. Okićene su ulice i trgovi, na osam kružnih tokova postavljene su metalne piramide s LED 
rasvjetom, a na stupove javne rasvjete postavili smo 80 zvijezda padalica i božićnih zvona. Okićen je gradski park, fontana, paviljon, avatar drvo, šetnice, a Aleja uzdisaja dobit će potpuno novo blagdansko ruho cijelom dužinom. Vjerujem da će se građanima svidjeti – naglasila je čelnica Komunalca Nataša Tetec.

Ovogodišnji partneri Koprivničke bajke su Podravka, Belupo, Carlsberg Croatia, Komunalac, Podravska banka, Turistička zajednica Grada Koprivnice, Muzej grada Koprivnice i Atletski klub Koprivnica.