Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Grad Jastrebarsko pomaže u kupnji udžbenika osnovnoškolcima

Sufinancira se prijevoz studentima i srednjoškolcima

Foto: Jastrebarsko
Za sve socijalne mjere sufinanciranja ukupno se izdvaja više od dva milijuna kuna godišnje iz gradskog proračuna

Iz Grada Jastrebarskog stigla je obavijest da se sufinancira prijevoz studentima i srednjoškolcima slabijeg imovinskog statusa, kao i udžbenici osnovnoškolcima. 

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel na sjednici Gradskog vijeća amandmanom  je predložio novu socijalnu mjeru, sufinanciranje prijevoza za studente slabijeg imovinskog statusa u iznosu od 50 posto cijene mjesečne karte. Osim studentima, Grad Jastrebarsko prijevoz sufinancira i srednjoškolcima slabijeg imovinskog statusa, sukladno odredbama Odluke o socijalnoj skrbi.

Nadalje, osigurana su i sredstva za sufinanciranje dopunskih nastavnih sredstava učenicima osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji. Dodatne obrazovne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehničku kulturu, likovne mape itd.) i ostala potrebna sredstva za nastavu roditelji nabavljaju sami, a Grad Jastrebarsko će ih naknadno sufinancirati onoj djeci koja su članovi socijalno ugroženih obitelji s područja Grada, učenici osnovne škole te imaju prijavljeno prebivalište na području grada Jastrebarskog.

Osim tih mjera, Jastrebarsko sufinancira školsku kuhinju i produženi boravak učenika, stipendira srednjoškolce i studente te nabavom udžbenika i informatičke opreme potiče razvoj novog zanimanja – tehničara za logistiku i špediciju, a ukupno se za te mjere izdvaja više od dva milijuna kuna godišnje.