Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Odluka Gradskog vijeća Koprivnice

Svim učenicima osigurane besplatne radne i obične bilježnice

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno je donijelo odluku o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike svih osnovnih škola na području grada

Gradsko vijeće Koprivnice prošli je tjedan jednoglasno donijelo odluku o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike svih osnovnih škola na području grada.

smjer drvodjeljski tehničar dizajner Nakon dvije godine 'pauze' Tehničku školu Virovitica pohađat će 20 učenika

Ukupan iznos za nabavu radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete iznosi 657.000 tisuća kuna i osiguran je u ovogodišnjem gradskom proračunu. Prvotno je bilo planirano potrošiti 391.000 kuna za subvencioniranje nabave udžbenika.

Kako je taj teret od jeseni odlukom Vlade i na prijedlog Ministarstva prosvjete preuzela država, Grad je rebalansom proračuna dodao na tu stavku još 266.000 kuna kako bi se pokrili svi izdaci spomenute nabave. Osim toga, sve učenike će na jesen, prvog dana nastave, na školskim klupama dočekati i besplatne obične bilježnice koje su osigurali Grad i brojni sponzori.

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak naglašeno je da pravo na financiranje troškova nabave radnih bilježnica mogu ostvariti i učenici osnovnih škola kojima Grad nije osnivač, ali ako imaju prijavljeno prebivalište na području Koprivnice u trajanju od najmanje šest mjeseci.

poklon bon Dodjela nagrada učenicima koji su ostvarili iznimne rezultate na natjecanjima

Osim toga, u njihovu slučaju ne smije biti dvostrukog financiranja troškova nabave radnih bilježnica iz proračuna drugih lokalnih jedinica.

Gradski vijećnici, također, jednoglasno su donijeli i odluku o izmjenama pravilnika o studentskim stipendijama redovnim studentima na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju koji studiraju u Hrvatskoj i inozemstvu, a imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto. Izmjene vrijede i za studente deficitarnih zanimanja.

Tim izmjenama omogućuje se stipendiranje takvih studenata u uvećanom iznosu. Za osobe koje imaju utvrđen invaliditet veći od 50 posto, tako, iznos stipendije je 800 kuna za studiranje u Hrvatskoj te 1600 kuna za studiranje u inozemstvu. Studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja iznos se također povećava na 800 kuna.

POTPISAN UGOVOR Uskoro energetska obnova i četvrte županijske škole

U pravilnik je i formalno ugrađena postojeća odredba o povratu stipendije za one koji fakultet ne završe u ugovorenom roku. Omogućena im je otplata duga u 60 mjesečnih obroka.