Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
“Sportski praznici” i u Kutini

Tijekom ljeta 300 kutinskih školaraca odabralo je druženje uz sport i rekreaciju

1/3
Foto: Grad Kutina
Ovi su praznici bolji nego da sam za računalom kod kuće – rekao je Noa Pomper iz OŠ Vladimira Vidrića

Kako bi učenici mogli svoje praznike provoditi u znaku sporta, rekreacije i novih iskustava, Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je projekt “Sportski praznici”. U sklopu tog projekta u kutinskoj OŠ Vladimira Vidrića održavaju se sportske radionice pod stručnim vodstvom kineziologa, odnosno učitelja tjelesne i zdravstvene kulture. Radionice su organizirane za učenike od 1. do 8. razreda.

Foto: Grad Kutina

Obišao ih i gradonačelnik

Radionice je obišao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u društvu ravnateljice OŠ Vladimira Vidrića Snježane Cohe.

– Škola snažno podržava ovaj projekt jer vidimo da je djeci potreban takav način druženja, osobito za vrijeme praznika kada bi možda bili u kućama, pred računalima, uz mobitele... Kako su naša djeca jako motivirana, morali smo organizirati dodatne dvije  grupe, tako da sada imamo četiri  grupe koje pohađaju Sportske praznike. Imali smo velik broj  prijavljene djece te mogu reći
kako su djeca uvijek zainteresirana za takve vrste programa, a na nama odraslima je da ih animiramo, odnosno smislimo kvalitetne programe. Ove godine jedina smo škola na području Kutine koja je uključena u ovaj projekt, a nadamo se da će se dogodine i ostale škole priključiti – rekla je Snježana Coha.

– Drago mi je što imamo projekt Sportski praznici u kojem sudjeluje više od 300 djece s područja Kutine. Ovaj projekt djeci pruža druženje, zabavu i rekreaciju za vrijeme praznika te se nadam da će neki od njih otkriti i nove sportske discipline koje bi ih mogle zanimati – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Foto: Grad Kutina

“Bolje nego da smo doma”

– Super mi je, zanimljivo, igramo različite igre, štafete, nogomet i rukomet, možemo birati što ćemo igrati te svaki dan naučimo nešto novo. Naučio sam jednu novu igru paintball, ali ne s puškama, nego s loptama. Ovi su praznici bolji nego da sam za računalom kod kuće – rekao je Noa Pomper iz OŠ V. Vidrića.

Renata Hoško iz iste škole izrazila je oduševljenje ovakvim praznicima.

– Puno se igramo i bolje je nego da smo doma. Ja bih da se doda još gimnastike – rekla je Renata.