Izbornik
Naslovnica Gradovi
Norveški stručnjak:

'Tko ovlada ovim programom može se bez problema zaposliti bilo gdje u svijetu'

radionica 3D modeliranja u AutoCAD-u
1/5
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Jedan od glavnih norveških stručnjaka za 3D modeliranje Svein Thomsen vodio je radionicu 3D modeliranja u AutoCAD-u u Šibeniku

U sklopu suradnje Grada Šibenika i Kraljevine Norveške u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora započela dvodnevna radionica 3D modeliranja u AutoCAD-u. Radionica je namijenjena studentima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a  za sudjelovanje su se javili gotovo svi studenti prve i druge godine. Studente i predavača, Sveina Thomsena pozdravio je i gradonačelnik Željko Burić, priopćili su iz gradske uprave.

- Grad Šibenik svoj razvoj temelji na suradnji s vama, mladim i aktivnim sugrađanima, koji svoja znanja i iskustva gradite radom s modernim tehnologijama. Siguran sam da će vam i ovo iskustvo biti korisno u daljnjem učenju i radu, a Grad će i u budućnosti nastaviti ulagati u razvoj novih studijskih programa u Šibeniku, kao i u modernu infrastrukturu sa svrhom poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta - istaknuo je gradonačelnik Burić.

Zbog velikog interesa i ograničenog broja mjesta već je organiziran i drugi termin radionice krajem lipnja, koji je također već popunjen.

Edukacije završilo više od 10 tisuća studenata diljem Europe

Svein Thomsen iz norveške tvrtke CAD consult, ovlašteni je AutoCAD predavač s više od 30 godina iskustva rada u AutoCadu, a dosad je njegove edukacije završilo više od 10 tisuća studenata diljem Europe. AutoCaD je inače najpoznatiji i najrašireniji  svjetski računalni program za tehničko crtanje u dvije i tri dimenzije. Prema riječima Sveina Thomsena, osobe koje ovladaju ovim softwareom mogu se bez problema zaposliti bilo gdje u svijetu.

Zahvaljujući ovoj radionici u kompjuterski laboratorij Studija energetike besplatno je instalirana najnovija inačica AutoCAD software na svih 25 računala.

Šibenska će radionica prije svega biti namijenjena osnovama 3D modeliranja i pružit će polaznicima osnovna znanja o izradi računalnih 3D modela. Radionicu financira Grad Šibenik, a za polaznike je potpuno besplatna.