Izbornik
Naslovnica Gradovi
Glazbena škola Požega

U 20 dana za učenike i predškolarce održat će se 17 koncerata

Glazbena škola Požega
Foto: Duško Mirković/PIXSELL

Cilj ovih koncerata je podići kulturnu razinu učenika već od najranije dobi i popularizirati različite stilove glazbe

Kako bi utjecali na mlade, njihovo obrazovanje i razvoj, Glazbena škola Požega pokrenula je jedinstvenu koncertnu sezonu u suradnji s ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije.

Naime, djeca i učenici u svakom polugodištu doći će na koncerte u Koncertnu dvoranu Glazbene škole Požega, gdje će učenici Glazbene škole Požega za njih izvoditi posebno pripremljen program, primjeren njihovom uzrastu. U ovom ciklusu u dvadeset dana organizirano je 17 koncerata na kojima će ukupno biti preko 4.000 mladih posjetitelja.

Cilj ovih koncerata je podići kulturnu razinu učenika već od najranije dobi i popularizirati različite stilove glazbe.Nakon koncerta za srednjoškolce, koji je protekao u izvrsnoj atmosferi, Marko Brnčić, učenik Tehničke škole u Požegi, rekao je da mu je koncert bio zanimljiv, a najviše su mu se svidjele točke Vivaldijev koncert "Proljeće" i Sound of Silence.
Ako bude organizirano, rado bi ponovo došao na koncert. Istu želju izrazio je i njegov kolega iz škole Đuro Đakić.

Na koncertu za polaznike vrtića u Požegi, Marija Gavran, Frane Marić i Luka Višaticki izrazili su želju za ponovnim dolaskom na ovakav koncert, a najviše ih se dojmilo sviranje trube i klavira, i nastup dječjeg zbora Tintilinići.