Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 215 pregleda
više novca u proračunu za sport

U 2018. Jaska dobiva vanjsko vježbalište

vježbalište na otvorenom
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL/Ilustracija
Nakon izgradnje igrališta s umjetnom travom na Centrali, ulaganja u objekte NK-a Sveta Jana i MNK-a Slavetić, i u 2018. godini nastaviti s ulaganjima u sportske objekte jer je u gradskom proračunu osigurano još dodatnih 400 tisuća kuna za tu svrhu

Na redovnoj Sjednici Sportske zajednice Grada Jastrebarskog jednoglasno je usvojen Financijski plan za 2018. godinu, koji nakon dugog niza godina bilježi povećanje te sada iznosi milijun i 449 tisuća kuna.

Novo vodstvo Sportske zajednice grada Jastrebarskog, na čelu s predsjednikom Domagojem Šlatom, nastavlja s kvalitetnim potezima. Naime, nakon što su krajem 2015. godine krenuli u 'spašavanje' Zajednice u čemu su kontinuiranim i upornim radom uspjeli, stižu i dobri rezultati, ali i podrška gradonačelnika, kao i njenih članica, priopćili su iz Grada Jastrebarskog.

Usvojene su sve točke Dnevnog reda, ali i ona najbitnija, a to je Financijski plan za 2018. godinu koji bilježi povećanje od 5,35 % u odnosu na 2017. godinu, a ukupno iznosi 1.449.100,00 kn.

Uz kvalitetnu podršku jaskanskih sportskih udruga, Zajednica je također, prije dvije godine krenula s planskim ulaganjima u sportske objekte kako bi isti zadovoljili minimalno one osnovne uvjete korištenja, ali i s većim ulaganjima koja podrazumijevaju rekonstrukciju ili gradnju objekata, odnosno sportskih igrališta. 

Tako će se, nakon izgradnje igrališta s umjetnom travom na Centrali, ulaganja u objekte NK-a Sveta Jana i MNK-a Slavetić, i u 2018. godini nastaviti s ulaganjima u sportske objekte jer je u gradskom proračunu osigurano još dodatnih 400 tisuća kuna za tu svrhu.

U 2018. godini završit će 2. faza izgradnje odnosno instaliranja vanjskog fitness vježbališta u neposrednoj blizini perivoja Erdödy, čime će Jastrebarsko svojim sugrađanima pružiti još bolje mogućnosti za rekreativnim vježbanjem.