Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
GRADSKI PROSTOR U ZAKUPU

U bivšoj zgradi Ine vraća se restoran s dnevnom ponudom gableca i jela

Foto: GRAD NOVSKA
– Ovo je samo još jedan u nizu revitaliziranih prostora u našem gradu, a cilj nam je što više nekretnina iskoristiti svrsishodno potrebama građana – kaže novljanski gradonačelnik Marin Piletić

U nekadašnjoj upravnoj zgradi Ine u Novskoj, a sada u gradskom vlasništvu, uskoro bi trebao proraditi restoran s dnevnom ponudom gableca i jela po narudžbi. Restoran će otvoriti Josipa Dragojević, vlasnica obrta Josipa za catering i slastice iz Lipovljana.

Naime, ovaj poslovni prostor, koji se i nekoć koristio kao restoran prehrane djelatnika Ine, ali i ostalih stanovnika Novske i okolice, nakon provedenog javnog natječaja u zakup je, na temelju najpovoljnije ponude, dobio obrt Josipa. S vlasnicom obrta Josipom Dragojević ugovor o zakupu potpisao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

– Ovo je samo još jedan u nizu revitaliziranih prostora u našem gradu, a cilj nam je što više nekretnina iskoristiti svrsishodno potrebama građana. Nakon odlaska bivšeg korisnika zgrade objekt je kupio Grad Novska upravo kako bi ga stavio u funkciju. Dio prostora već se koristi u svrhu smještaja učenika, a u zgradi se nalazi i prostor za polaznike edukacije Poduzetničkog inkubatora PISMO te prostor Crvenog križa Novska. Ovim ugovorom i novom restoranskom ponudom u gradu učenici, građani i ostali korisnici imaju sada mogućnost prehrane – rekao je gradonačelnik.

– Obrt posluje sedam godina. Odlučili smo proširiti ponudu i uslugama u restoranu. S uređenjem unutrašnjosti započinjem uskoro, 
a početak rada očekujemo početkom sljedeće godine – kazala je vlasnica Josipa Dragojević.