Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Javni poziv za sufinanciranje privatnih vrtića i obrta dadilja

U Čazmi bi na jesen moglo biti premalo mjesta u vrtićima

Foto: Čazma
– Bilo dobro kad bi neki naši sugrađani prepoznali ovu priliku, priliku za samozapošljavanje ili novo zapošljavanje, a uz subvenciju Grada Čazme – ističe gradonačelnik Dinko Pirak

Grad Čazma ovih je dana objavio javni poziv za iskazivanje interesa za sufinanciranje privatnih vrtića i obrta dadilja. Time će  se osigurati sufinanciranje predškolskog  odgoja u svim privatnim vrtićima i obrtima s registriranom djelatnošću dadilje koji bi se otvorili na tom području i nudili uslugu predškolskog odgoja u redovnom  10-satnom programu, pod uvjetom da djeluju na području Grada Čazme te da skrbe o djeci s prebivalištem na području Grada Čazme.

– Pozivamo sve zainteresirane privatne osobe da se jave na javni poziv kako bi Grad Čazma mogao planirati sredstva za sufinanciranje takvih programa u gradskom proračunu i planirati upise u gradskom vrtiću – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.

Grad Čazma nastoji u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač, kao osnovnom nositelju predškolskog programa, uključiti optimalan obuhvat djece. No, u Čazmi je sve više djece i kapacitet gradskog dječjeg  vrtića više ne zadovoljava.

Izgradnja nove, dodatne zgrade vrtića je u planu, ali zbog  zakona koji propisuje standarde u dječjim  vrtićima velika je vjerojatnost da će se sljedeće jeseni prvi put u Čazmi morati stvoriti lista čekanja za upis u vrtić.

– Bilo dobro kad bi neki naši sugrađani prepoznali ovu priliku, priliku za samozapošljavanje ili novo zapošljavanje, a uz subvenciju Grada Čazme – ističe gradonačelnik Pirak.