Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
U povodu Svetog Florijana

U Kutini prošle godine vatrogasci imali oko 300 intervencija

Foto: Kutina
Vatrogasna postrojba Kutina jedna od bolje opremljenih postrojbi u Republici Hrvatskoj

U povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogaskinja i vatrogasaca, predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, pročelnik za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić i pročelnik Ureda gradonačelnika Robert 
Kolenc održali su prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice grada Kutine. Delegaciju vatrogasaca činili su predsjednik VZG-a Kutine Slavko Špičak, zamjenik zapovjednika JVP-a grada Kutine Danijel Lipšanski, predstavnici DVD-ova s područja Grada Kutine i predstavnici JVP-a Kutina.

Predstavnici Grada Kutine izrazili su zahvalnost vatrogaskinjama i vatrogascima na trudu i zalaganju kojim obavljaju svoje zadaće te što su uvijek na raspolaganju svojim sugrađanima.

– Na području grada Kutine samo u prošloj godini bilo je oko 590 vatrogasnih aktivnosti te oko 300 vatrogasnih intervencija. Potrebe za našim angažmanom zaista su velike, a iz godine u godinu sve su veće i veće. Ova dobra suradnja s Gradom, koji nam je osnovni izvor financiranja, daje nam zapravo nadu da ćemo sve što dođe pred nas moći i ostvariti – rekao je Špičak dodavši kako je Vatrogasna postrojba Kutina jedna od bolje opremljenih postrojbi u Republici Hrvatskoj.

Vatrogasna zajednica grada Kutine i Javna vatrogasna postrojba Kutina u povodu Svetog Florijana i Dana hrvatskog vatrogastva predstavili su svoj rad, opremu i vozila na Trgu dr. Franje Tuđmana  u Kutini.