Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
TJEDAN OD 12. DO 16. TRAVNJA BIT ĆE POSVEĆEN DJECI I MLADIMA

U odgoj i obrazovanje uloženo 80 milijuna kuna

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Grad Zaprešić već tradicionalno nagrađuje najbolje na županijskim i državnim natjecanjima

Više od 80 milijuna kuna uložio je Grad Zaprešić prošle godine u sustav odgoja i obrazovanja – vrtiće, osnovne i srednje škole. To je oko 40 posto proračunskog novca, u što nisu uračunana dodatna ulaganja u brojna sportska i ostala društva koja se bave djecom i mladima, kažu u Gradskoj upravi.

HUMANITARNA AKCIJA VIRSKOG VRTIĆA SMJEŠKO Zadarskim Cukrićima donirali više od 3,5 tisuće kn

Grad se uključuje u akciju "Gradovi i općine – prijatelji djece'' radi motiviranja djece i poticanja cijele lokalne zajednice da potpunije ostvaruje prava i potrebe djece priznate u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, te stalnoj brizi o sigurnom i poticajnom okruženju za djecu.

U Gradu su izvijestili da je potpisan ugovor za početak gradnje novog objekta vrtića u Ulici K. Š. Gjalskog, koji bi trebao biti dovršen u rujnu 2022. godine, a njegova gradnja stajat će 22 milijuna kuna. Radi se dvoetažnom objektu veličine 1800 četvornih metara s 10 soba u kojima će biti po pet jasličkih i pet vrtićkih skupina. Grad će se u tjednu posvećenom djeci i mladima osvrnuti i na značajne uspjehe koje su učenici postigli na prošlogodišnjim natjecanjima.

Knjiga “Rodoslovlja Olića i Grlića, Matešića i Orlića iz Vira” Nakon šest i pol godina istraživanja izašla 11. knjiga virskog povjesničara Ive Bašića

Tijekom prošle nastavne godine brojni su učenici zaprešićkih škola naporno radili i pripremali se za natjecanja. Grad već tradicionalno nagrađuje najbolje na županijskim i državnim natjecanjima. Dodijelit će čak 37 nagrada za uspjehe u natjecanju u znanju te sedam nagrada za ekipna sportska natjecanja.