Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Šesteročlana obitelj iz Jastrebarskog

U požaru ostali bez doma, a sada zahvaljujući donacijama dobivaju novu kuću

Nova kuća za obitelj čiji je dom izgorio u požaru
Foto: Grad Jastrebarsko
Obitelji s četvero djece, od koje je jedno s posebnim potrebama, izgorjela je kuća u studenom prošle godine, a zahvaljujući brojnim donatorima kupljena im je nova kuća čiju je cijenu prodavatelj, samo u ovu svrhu, snizio na 100.000 kuna

Brojni Jaskanci, mještani susjednih naselja i općina, obrtnici i poduzetnici, Zagrebačka Županija, Društvo naša djeca Jastrebarsko, Gradsko društvo crvenog križa, Župa sv. Juraj Draganić, OŠ kardinal Alojzije Stepinac i Centar za socijalnu skrb uključili su se u veliku humanitarnu akciju mjesnih odbora Vukšin Šipak i Guci Draganićki, tamošnjih mještana i Grada Jastrebarskog usmjerenu pomoći obitelji Marijana Kišana kojima je dom stradao u požaru.

Podsjetimo, šesteročlana obitelj iz jaskanskog naselja Vukšin Šipak, 27. studenoga 2017. ostala je bez svog doma. S obzirom na to da se obitelj s četvero djece našla u teškoj životnoj situaciji, a od koje je jedno dijete s posebnim potrebama, Grad Jastrebarsko, MO Vukšin Šipak i Guci Draganićki te brojni sugrađani odmah su se uključili u pomoć, priopćili su iz Grada.

U Gradu je održan i novi koordinacijski sastanak, na kojem se razgovaralo o trenutno prikupljenim donacijama, poduzetim radnjama, kao i onima koje je još potrebno poduzeti. Tako je ukupnim prikupljenim sredstvima, koja iznose oko 150.000 kuna kupljena obiteljska kuća, čiju je cijenu prodavatelj, u ovu svrhu, snizio na 100.000 kuna, a koja će uskoro biti i kompletno uređena.

Foto: Grad Jastrebarsko

Osigurani normalni uvjeti za život

Naime, uz uplaćene financijske pomoći i prikupljenu odjeću i obuću, donirano je i mnogo namještaja i građevinskog materijala, pa su i radovi na uređenju kuće koja postaje vlasništvo obitelji Kišan u punom jeku.Obitelj Kišan će se tako trajno zbrinuti te će im biti osigurani normalni uvjeti za život.

Većina potrebnog je do sada prikupljeno, ali ne i sve, pa se oni koji i dalje žele pomoći pozivaju da to uplatom na račun Društva naša djeca Jastrebarsko učine do 15.01.2018., a kasnije direktno kod obitelji Kišan. Također, u akciju se uključila i poznata hrvatska glumica Mia Begović koja će u petak 5. siječnja 2018. godine, od 20 sati u Domu kulture Jastrebarsko (kino dvorana), "darivati" predstavu kako bi se i tako prikupila financijska pomoć za ovu obitelj.

Riječ je o monodrami “Sve što sam prešutjela“, koja je praizvedbu doživjela na sceni kazališta “Vidra” 25. studenog 2016., kada je predstavom poznata glumica obilježila 30 godina glumačke karijere.

Mia Begović se izvedbom svoje predstave samoinicijativno odlučila uključiti u prikupljanje pomoći za obitelj Kišan.