Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Digitalni muzej

U rad puštena web stranica 'Jastrebarsko Stare Slike'

Jastrebarsko stare slike
Foto: Grad Jastrebarsko
Fotografije obiluju sjećanjima na nekadašnja vremena, ljude, arhitekturu, okoliš, a do sada su se nalazile samo na Facebook stranici

Projekt "Jastrebarsko Stare Slike'' preselio' se i na web stranicu. Naime, prije dvije godine, Jaskanac Goran Ringel, osmislio je projekt kako bi svim Jaskancima, koji žive ili su živjeli u Jaski, na jednom mjestu omogućio dostupnu galeriju svih fotografija iz davnih ili bliskijih vremena. Publika je vrlo brzo prepoznala ovu ideju kao vrijednu te su ubrzo počele stizati brojne privatne fotografije ljudi koji su željeli postati dio ovog projekta. Fotografije obiluju sjećanjima na nekadašnja vremena, ljude, arhitekturu, okoliš, a do sada su se nalazile samo na Facebook stranici.

Na svečanoj prezentaciji gdje je otvoren rad web stranice nazočili su gradonačelnik Zvonimir Novosel i zamjenik Domagoj Šlat, te sada, svi oni koji ne koriste Facebook vrlo lako doći do željenih fotografija.

Gradonačelnik Novosel prepoznao je ovu ideju kao posebnu i jedinstvenu za jedan grad te je svojim pokroviteljstvom omogućio preseljenje na web- - Kada gledam stare fotografije naše Jaske već sada mogu reći kako vrijeme nepovratno odlazi, kako je teško vjerovati riječima, ali ove fotografije su neprocjenjivi dokaz svega što se mijenjalo u Jaski. Za sve naše stanovnike, ljude koji su odselili i vratili se u naš grad, potreban je ovakav digitalni muzej kako bi svi mogli gledati prošlost, ali i nesebično čuvali sadašnje i buduće fotografije za nove generacije. Možda nam se sada čini smiješno fotografirati Jasku i čuvati te fotografije, ali siguran sam da ne možemo ni zamisliti kako će naš grad izgledati u dalekoj budućnosti. Baš zato, svima koji će posjetiti ovu stranicu želim ugodnu šetnju kroz galeriju pogleda kroz naš grad Jastrebarsko - rekao je Novosel, izvijestili su iz grada.