Izbornik
Naslovnica Gradovi
Budući automehatroničari

U školi se usavršavaju za rad u autoindustriji

Natjecanje automehaničara
Foto: Radio Slavonija
Natjecanje je okupilo učenike iz jedanaest škola koji su u praktičnom dijelu rješavali probleme dijagnostike i mehanike vozila

Brodska Industrijsko-obrtnička škola bila je uspješan domaćin i organizator državnog natjecanja učenika koji se školuju za automehaničare i automehatroničare, novo zanimanje koje objedinjuje poslove automehaničara i autoelektričara. U ovoj školi trude se pratiti trendove i usavršavati svoje profesore i učenike u području razvoja automobilske industrije. Imaju i odlično opremljenu automehatroničarsku radionicu u kojoj odrađuju gotovo 80 posto posla koji se radi u auto kućama.

- Dobili smo povratne informacije koje govore da u posljednjih sedam godina, otkako smo uveli ovo zanimanje, naši učenici postaju sve bolje osposobljeni. Poslodavci s njima ne trebaju previše raditi, nego samo nadograđivati njihovo već stečeno znanje, što govori da smo na dobrom putu – rekao je ravnatelj škole Luka Mladinović.

Natjecanje je okupilo učenike iz jedanaest škola koji su u praktičnom dijelu rješavali probleme dijagnostike i mehanike vozila, a najbolji je bio upravo predstavnik domaće Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda Ivan Božanović, koji je osvojio prvo mjesto. Drugi je bio Tomislav Čolak iz Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra, a treći Filip Kružić iz Tehničke škole iz Karlovca.