Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Problem beskućništva

U Splitu 16. godinu zaredom humanitarna akcija 'A di si ti?'

Humanitarna akcija "A di si ti" u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U akciji ove godine sudjeluje 69 različitih organizacija, institucija, škola, stranaka, poduzetnika, udruga, ugostiteljskih objekata i pojedinaca

Šesnaestu godinu zaredom u organizaciji Udruge "MoSt" u subotu je u Splitu počela tradicionalna humanitarna akcija "A di si ti?" kojoj je cilj senzibilizirati javnost za problem beskućništva u gradu.

Akcija se od jutros održava na Trgu Gaje Bulata kod HNK, a organizatori ističu da im je cilj, osim senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva u Splitu, i promocija solidarnosti i volonterstva, te prikupljanje pomoći za korisnice i korisnike programa Skrbi i brige za beskućnice/ke udruge MoSt.

U akciji ove godine sudjeluje 69 različitih organizacija, institucija, škola, stranaka, poduzetnika, udruga, ugostiteljskih objekata i pojedinaca. Pred kazalištem je postavljeno 36 štandova, a 400 volontera prodaju razne rabljene stvari, te će sva prikupljena sredstva ići korisnicima programa skrbi i brige za beskućnike.

Brojne ponuđene artikle na štandovima prodaju učenici osnovnih i srednjih škola, vrtića, novinskih i radijskih medijskih kuća, stranaka, klubova, portala, privatnih osoba, udruga, društava, zajednica, hotela, kao i banaka. Uz njih sudjeluju i brojni volonteri, plesni klubovi, zborovi, kazališta, kafići.

Osim Udruge MoSt u organizaciji humanitarne akcije je sudjelovalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, HDS ZAMP Split i HNK Split.