Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
pala mutnoća

U Splitu vodu više ne treba prokuhavati

voda
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Već u nedjelju ujutro mutnoća vode počela je opadati, a djelatnici gradske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacije su najavili kako će se stanje popodne poboljšati što se i dogodilo jer je mutnoća pala ispod 4 NTU

Vodu u Splitu od nedjelje popodne više nije potrebno prokuhavati prije konzumacije, izvijestio je Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZZJZ) Splitsko-dalmatinske županije.

voda iz cisterne Stigle cisterne I drugi dan zaredom voda u Splitu je zamućena

Preporuka o prokuhavanju vode ukinuta je jer je pala mutnoća vode na izvorištu Jadra i s obzirom na vrijednosti rezultata uzoraka koji su jutros analizirane.

Voda je sukladna po svim parametrima vode za ljudsku potrošnju, navedeno je u NZZJZ-u.

Već u nedjelju ujutro mutnoća vode počela je opadati, a djelatnici gradske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacije su najavili kako će se stanje popodne poboljšati što se i dogodilo jer je mutnoća pala ispod 4 NTU.

Zbog obilnih kiša što su pale na na području Splitsko-dalmatinske županije, 8. veljače došlo je do zamućenja vodovodne vode na pojedinim dijelovima Splita. Iz preventivnih razloga preporučeno je  prokuhavanje vode za piće za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.

Voda na splitskom području neispravna za piće Ispitivanje uzoraka U Splitu zamućena voda, preporučuje se prokuhavanje