Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
ĐAKOVO

Učenicima i studentima 195 stipendija i financijskih potpora

Foto: Đakovo
Stipendije i financijske potpore dodjeljuju se darovitim studentima prve, druge i viših godina studija, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja kao i onima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja

Grad Đakovo iz godine u godinu povećava broj stipendija i financijskih potpora, a prošle je godine povisio i njihov iznos. Gradonačelnik Marin Mandarić nedavno je potpisao 76 ugovora za dodjelu učeničkih stipendija, dok je na samom kraju prošle godine sa studentima potpisao 119 ugovora za dodjelu stipendija i financijskih potpora za akademsku 2022./2023. godinu.

Stipendije i financijske potpore dodjeljuju se darovitim studentima prve, druge i viših godina studija, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja kao i onima koji se obrazuju za umjetnička zanimanja. Za usporedbu, prethodne školske odnosno akademske godine dodijeljeno je ukupno 149 stipendija i financijskih potpora, a sada ih je dodijeljeno 195. Nadalje, prethodne je školske godine učenicima dodijeljeno 45, a ove 76 stipendija.

Gradonačelnik Marin Mandarić naveo je da je Grad Đakovo povećao iznose stipendija pa će studenti sada umjesto 1000 kuna mjesečno primati iznos od 1200 kuna u razdoblju od deset mjeseci, dok će učenici dobivati 600 kuna devet mjeseci. U proračunu Grada Đakova za 2023. godinu planirane su 243.000 eura za stipendije i financijske potpore učenicima i studentima.