Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PROJEKT GRADSKIH VLASTI, UMJETNIKA I SPONZORA

Učenike će dočekati 42.460 bilježnica

Foto: Grad Koprivnica
Grafička rješenja za bilježnice Grada, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su lokalni umjetnici Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko

Projekt besplatnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola u Koprivnici predstavljen je prošli tjedan u gradskoj vijećnici. Riječ je o tradiciji koju gradske vlasti gaje već godinama, i to uz pomoć brojnih sponzora koji su prepoznali važnost te akcije. Najvažnija informacija za koprivničke školarce i njihove roditelje je da mogu početkom školske godine očekivati besplatan paket udžbenika, radnih bilježnica i običnih bilježnica.

Gradonačelnik Mišel Jakšić otkrio je kako su ove godine upisana ukupno 2434 učenika u osnovne škole, od čega je 279 prvašića, i za sve njih osigurano je sve potrebno za školu. Ovogodišnji partneri Gradu Koprivnici na projektu besplatnih bilježnica su Podravka, Radnik, Podravska banka, Komunalac, Koming, Koprivničke vode, OTP banka, Tehnix, Vemo trade, Hartmann, Belupo i Pro-ping. Ukupna vrijednost cjelokupnog projekta je oko 250.000 kuna.

POMOĆ OSNOVNOŠKOLCIMA Grad nabavlja radne materijale za učenike

U Gradskoj upravi navode da će se do početka nove školske godine tiskati ukupno 42.460 bilježnica. Za učenike nižih razreda osnovne škole, od prvog do četvrtog, u paketu će biti 14 bilježnica, a za više razrede 19 bilježnica.

Ove godine projekt besplatnih bilježnica obilježila je i zanimljiva suradnja. Naime, grafička rješenja za bilježnice Grada, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su lokalni umjetnici Zvonimir Haramija, Iva Bolfek i Andreja Živko.

– Novi vizuali su doista fantastični i uopće ne sumnjam da će se svidjeti onima koji će ih koristiti. Dakle, učenicima naših osnovnih 
škola – bio je zadovoljan gradonačelnik.