Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Gradonačelnik i predsjednica DGV-a Kutina u posjetu Udruzi OSI Kutina

Udruga OSI jedna je od najaktivnijih gradskih udruga

Foto: Kutina
Udruga OSI uspješno koristi sredstva iz raznih fondova i programa te provodi projektr i pruža svojim članovima, ali i ostalim građanima velik broj socijalnih usluga te zapošljava više od 40 osoba

U povodu Dana osoba s invaliditetom gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, u društvu suradnika i predsjednice Dječjeg gradskog vijeća Filipe Knežević, posjetio je Udrugu osoba s invaliditetom OSI Kutina za vrijeme jedne od kreativnih radionica. S radom udruge goste je upoznala Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge.

– Kreativne radionice samo su jedan dio velikog broja aktivnosti i usluga koje udruga pruža za svojih 220 članova. Važnost ove udruge je velika za osobe s invaliditetom jer je ovo mjesto druženja, ali i mjesto gdje mogu saznati svoja prava, mjesto gdje mogu doći i očekivati odgovore na svoja pitanja koja, ako ne znamo odmah, za njih saznamo – rekla im je Vesna Butina.

Udruga OSI uspješno koristi sredstva iz europskih i nacionalnih fondova i programa te provodi nekoliko projekata i pruža svojim članovima, ali i ostalim građanima velik broj socijalnih usluga te zapošljava više od 40 osoba. Na tome im je čestitao i zahvalio na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

– Kad vidim udrugu OSI koja ima više od 200 članova, a na ovim radionicama bude 20 do 30 polaznika, stvarno vidimo da je to vrlo aktivna udruga – dodao je gradonačelnik.

Predsjednica Gradskog dječjeg vijeća Kutine Filipa Knežević rekla je kako su rad i aktivnost Udruge OSI primjer koji djeca i mladi u Kutini trebaju slijediti u pružanju podrške i pomoći osoba s invaliditetom, kako bi oni bili ravnopravni u lokalnoj zajednici i kako bi se poboljšala njihova kvaliteta života u Kutini.