Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Akcija oko odgojno-obrazovnih ustanova

Uklanjanje grafita, rezanje grana, košnja trave i čišćenje smeća oko vrtića i škola

Škola Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ako se tijekom čišćenja ukaže potreba, na raspolaganju su i gradske komunalne tvrtke, te predstavnici kotara i mjesnih odbora.

Povodom početka nove školske i pedagoške godine zamjenici splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović i Nino Vela pozvali su ravnatelje i djelatnike školskih i odgojno-obrazovnih ustanova na području grada Splita da pripreme urede i očiste svoja pročelja i okoliše.

Kako ističe zamjenice Hrgović, cilj akcije je urediti vrtiće i škole kako bi djeci boravak bio što ugodniji i sigurniji, izvijestili su iz Grada. Također, napominje zamjenica splitskog gradonačelnika, ukoliko se tijekom čišćenja ukaže potreba, na raspolaganju su i gradske komunalne tvrtke, te predstavnici kotara i mjesnih odbora.

- Pred nama je nova školska i pedagoška godina, te je nakana Grada Splita urediti zgrade škola i vrtića, kao i njihov okoliš! To je i razlog zašto smo početkom ovoga tjedna pozvali ravnatelje odgojno-obrazovnih institucija da pripreme zgrade škola i vrtića, urede okoliš, osvježe pročelja itd. Ta akcija u prvom je redu usmjerena na kolektiv škola i vrtića, a podršku će im dati i tajnici i vijećnici kotara i mjesnih odbora, te komunalna služba grada, kao i gradska komunalna poduzeća tamo gdje je potrebno. Cilj je zajedničkim snagama urediti zgrade i dvorišta za prijem djece i još jednu uspješnu godinu - poručuje zamjenica Hrgović.

Akcija čišćenja i uređenja podrazumijeva košnju trave, rezanje granja, sakupljanje smeća, te uklanjanje grafita sa pročelja zgrada i ogradnih zidova. Akcija treba biti okončana do kraja ovog tjedna.