Izbornik
Naslovnica Gradovi
Investicija u Novskoj

Uložit će 11 milijuna kuna u proizvodnu halu i pogon za recikliranje otpada

Vlado Klasan i Mario Kozić
Foto: Grad Novska
Novljanski građevinski obrt planira izgraditi pogon za proizvodnju, transport i prodaju betona te pogon za zbrinjavanje i recikliranje građevinskog otpada u fazama, kao i poslovno proizvodnu halu, a za te potrebe kupili su 4428 kvadratnih metara zemljišta

Više od 11 milijuna kuna vrijedna je investicija novljanskog građevinskog obrta  "Big Boys Gradnja", čiji je dovršetak planiran za 2018. godinu. Planiraju izgraditi pogon za proizvodnju, transport i prodaju betona, te pogon za zbrinjavanje i recikliranje građevinskog otpada u fazama, kao i poslovno proizvodnu halu, a za te potrebe kupili su 4428 kvadratnih metara zemljišta u Poduzetničkoj zoni "Zapad" u Novskoj.

- Trenutačno obavljamo kompletne građevinske poslove, niske i visoke gradnje. U ovaj projekt odlučili smo se upustiti jer u našoj široj okolici nema niti jednog pogona za proizvodnju betona i separaciju građevinskog otpada što su nam dvije osnovne djelatnosti – izjavio je vlasnik obrta Mario Kozić prilikom potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta s gradonačelnikom Novske Vladom Klasanom.

Gradnja proizvodnih pogona započeti će odmah po dobivanju građevinske dozvole čije je ishođenje trenutno u postupku. Prvi pogoni trebali bi biti u funkciji do lipnja iduće godine kada bi počelo zapošljavanje prvih od 51. predviđenog radnika.