Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Darivanje uoči božićnih blagdana za najstarije i najmlađe stanovnike, njegovatelje i udomitelje

Umirovljenicima će Grad isplatiti po 150 kuna božićnice

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Mali Zaprešićani, oni do deset godina, dobit će slatke pakete koji će im biti podijeljeni u povodu blagdana omiljenog im svetog Nikole

Grad Zaprešić i ove godine za blagdane dariva svoje najmlađe stanovnike i umirovljenike. Za isplate božićnica umirovljenicima u gradskom je proračunu osigurano 900.000 kuna, a pravo na isplatu ove potpore u iznosu od 150 kuna imaju svi umirovljenici 
s prebivalištem na području Grada Zaprešića. Njih je, zasad, u gradsku evidenciju umirovljenika upisano 6488, a novi umirovljenici, odnosno oni koji su stekli uvjete za mirovinu ove godine ili iz nekog drugog razloga još nisu upisani u evidenciju, mogu to učiniti u prostorima gradske uprave do 21. siječnja, poručuju u gradskoj upravi.

Uz umirovljenike pravo na božićnicu, i to u iznosu od 500 kuna, imaju i roditelji njegovatelji, te udomitelji koji dobivaju po 200 kuna.

Za sve male Zaprešićane u dobi do deset godina, pripremljeni su, kažu, slatki paketi koji će im biti podijeljeni u povodu blagdana omiljenog im sveca, svetog Nikole.

– Na žalost, zbog trenutnih epidemioloških okolnosti podjela darova organizirat će se bez održavanja prigodnih priredbi, pa će tako polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola kojih je osnivač Grad Zaprešić (Dječji vrtić Maslačak, Dječji vrtić Vrtuljak, Osnovna škola Antuna Augustinčića, Osnovna škola Ljudevita Gaja i Osnovna škola Kupljenovo) darovi biti podijeljeni u njihovim odgojno-obrazovnim ustanovama, dok će ostali svoje paketiće moći preuzeti u gradskim četvrtima i mjesnim odborima kojima pripadaju prema mjestu stanovanja i prema rasporedu koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada – napominju u gradskoj upravi.