Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Poziv u Moslavinu na biciklijadu u povodu Dana planeta Zemlje

Upoznajte okolicu Kutine na biciklu i planinarenjem

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
– Svake se godine mijenja rute biciklijade, koje prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima – ističu u Turističkoj zajednici Grada Kutine

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava u više od 150 zemalja  diljem svijeta, a u Kutini će se  obilježiti 23. i 24. travnja iznimno popularnom ekološko-rekreativnom biciklijadom pod nazivom “Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini”.

Okupljanje na Humki

Već tradicionalna biciklijada, jedna od najvećih u zemlji, pruža ugodnu vožnju prekrasnim moslavačkim krajem, a odvijat će se tijekom dva dana. Na raspolaganju su tri rute. Kako ističu organizatori, biciklijada nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine te razvija cikloturističku ponudu regije, a ove godine sudionici će se moći priključiti i Planinarskom pohodu  te upoznati ljepotu Moslavačke gore.

Program prvog dana biciklijade, 23. travnja, sastoji se od rekreativne vožnje zadanim rutama koje prolaze pored zanimljivih primjera građevinske baštine, vinskim cestama i drugim zanimljivim atrakcijama. Svim sudionicima ponuđene su dvije rute vožnje: duža za iskusnije bicikliste (28,92 km) i kraća obiteljska ruta (15,29 km). Mjesto okupljanja bit će glavni gradski trg, odakle će  i jedni i drugi sudionici krenuti. Nakon kraćeg odmora i okrepe na stajalištu, sudionici duže i kraće rute će se razdvojiti te nastaviti voziti zadanim rutama do zajedničkog cilja, na kojem će sve sudionike biciklijade dočekati ugostiteljska ponuda, glazba, tradicijske i sportske igre te brojne  aktivnosti u prirodi.

Program drugog dana biciklijade, 24. travnja, sastoji se od ekstremne biciklističke rute, a organiziran je i Planinarski pohod  na Moslavačku goru. Ekstremna biciklistička ruta zahtijeva snagu i određenu kondiciju kako bi se ona mogla odvoziti bez problema. Ta ruta kombinira 3 vrste podloge po kojoj će biciklisti voziti. Planinarski pohod će obuhvatiti sve važnije lokalitete Moslavačke gore te će sudionici imati priliku, uz planinarenje, upoznati  ljepotu tog regionalnog parka. Zajedničko okupljanje će biti na najvišem vrhu Moslavačke gore Humki, gdje sudionike biciklijade i planinarskog pohoda očekuje ugostiteljska ponuda.

Detalji na internetu

– Svake se godine mijenja ruta biciklijade, a time se promovira ne samo Kutina već i ostatak Moslavine. Rute prolaze pokraj 
zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima – ističu u Turističkoj zajednici Grada Kutine, odakle poručuju da sve detaljne informacije o biciklijadi  mogu pronaći na njihovim internetskim stranicama.